Integritetspolicy

 

Bookatable Limited har ett åtagande att skydda din personliga information och att vara tydliga och öppna om vilka uppgifter vi samlar in och hur de kommer att användas. 

Det här dokumentet är framtaget för att förklara för dig hur vi använder de personuppgifter som du delger oss när du registrerar dig för att få e-posterbjudanden från oss.

1.    Vilka är Bookatable?

Vårt fullständiga företagsnamn är Bookatable Limited och bolaget är personuppgiftsansvarigt. Som personuppgiftsansvariga har vi en lagstadgad skyldighet att behandla dina personuppgifter på ett korrekt och öppet sätt.


2.    Hur kan jag kontakta Bookatable i Storbritannien?

Du har två olika alternativ att välja på om du behöver kontakta oss. Du kan:

•    Kontakta oss direkt genom att skicka e-post till hej@bookatable.com; eller 
•    Skicka ett brev adresserat till vårt huvudkontor på Holländargatan 22, 3 tr, 113 59, Stockholm, Sverige.


3.    Har Bookatable något dataskyddsombud?

Även om alla som arbetar på Bookatable har ett ansvar för att skydda och respektera din integritet har vi även ett dataskyddsombud som hanterar allt som rör personuppgifter på Bookatable. Du kan kontakta Gill Duddy, vårt dataskyddsombud, genom att skicka ett e-postmeddelande direkt till legal@bookatable.com.


4.    Hur använder ni mina uppgifter för marknadsföringsändamål?

När du prenumererar på något av våra nyhetsbrev eller marknadsföringsmaterial använder vi den information du ger oss, oftast bara ditt namn och din e-postadress, för att skicka dig våra nyhetsbrev, restaurangerbjudanden eller annat material som du har begärt. 

Vi behandlar dina personuppgifter för marknadsundersökningsändamål baserat på ditt samtycke till detta. Du kan närsomhelst återta ditt samtycke. Om du återtar ditt samtycke kommer vi att sluta skicka dig våra nyhetsbrev och restaurangerbjudanden enligt dina önskemål.


5.    Kan jag slippa utskick?

Om du någonsin bestämmer dig för att du inte längre vill få e-postmeddelanden från oss kan du när som helst avsluta din prenumeration.

Det kan du göra på något av följande sätt:

•    Det finns alltid en länk som du kan klicka på för att avanmäla dig längst ner i de meddelanden vi skickar till dig; 
•    Du kan också kontakta oss via e-post eller brev till någon av de adresser som anges i det här dokumentet. 


6.    Hur länge sparar ni mina uppgifter om jag tackar ja?

Vi kommer normalt sett att skicka erbjudanden och nyhetsbrev till dig tills du avanmäler dig och meddelar oss att du inte längre vill ha dem. Men om vi inte har hört någonting från dig på ett tag eller märker att du inte har öppnat våra e-postmeddelanden under en 24-månadersperiod kommer vi att radera dina uppgifter från vår databas. 


Det finns ingenting som hindrar dig från att när som helst anmäla dig på nytt. 


7.    Var lagrar Bookatable mina personuppgifter?

All information du delger oss lagras på säkra servrar inom EU.

 
8.    Delar Bookatable mina uppgifter med någon?

De som får tillgång till dina personuppgifter är endast personer som behöver dem för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Vi säljer inte dina personuppgifter till någon tredje part.

För att vi ska kunna skicka våra nyhetsbrev, restaurangerbjudanden och andra meddelanden till dig kan det hända att vi använder utomstående parter som hjälper oss med utskicken. Vi delar även uppgifterna med Michelin Travel Partners, som ingår i Michelin-koncernen, för ändamålet att stå som värd för vår marknadsföringsdatabas.


9.    Vilka rättigheter har jag under dataskyddslagstiftningen?

Dataskyddslagstiftningen ger dig vissa rättigheter när det gäller hur dina uppgifter behandlas. Dessa rättigheter inkluderar rätten att komma åt dina uppgifter, att rätta felaktiga uppgifter, att radera dina uppgifter, att begränsa behandlingen av dina uppgifter, att överföra dina uppgifter, samt att göra invändningar mot hur de behandlas.

Du hittar ytterligare information om dina rättigheter och vad som gäller för dig hos Datainspektionen på https://www.datainspektionen.se/


10.    Vad kan jag göra om jag inte är nöjd?

Vi är fast beslutna att skydda och respektera din integritet, men om du är missnöjd med hur vi samlar in eller behandlar dina uppgifter, eller om du bara vill ha ytterligare information om dina rättigheter, är du välkommen att kontakta oss på de e-post- och postadresser som anges i det här dokumentet.

Vi kommer att arbeta tillsammans med dig för att lösa eventuella problem och har som målsättning att besvara dina frågor så snart som möjligt. Du kan även skicka in ett klagomål till Datainspektionen – ytterligare information hittar du på https://www.datainspektionen.se/om-oss/kontakta-oss/


11.    Hur påverkar detta andra e-postmeddelanden jag får från er?

Om du har registrerat dig för någon av våra tjänster eller bokat en restaurang genom oss kommer du fortfarande att få e-postmeddelanden som rör dessa tjänster och bokningar (t.ex. bekräftelsemeddelanden, påminnelsemeddelanden). Om du väljer att inte längre ta emot reklam, erbjudanden och nyhetsbrev från oss kommer detta inte på något sätt att påverka de e-postmeddelanden som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig.