Eken

(143 recensioner)
Guldgränd 8, Stockholm, 104 65
Nordiskt, Skandinaviskt

Topperbjudande

Burger & Beer - 250 kr per person

Vegetarian Burger & non-alcoholic beer alternative available

Genomsnitt

Huvudrätt: 190 kr
Genomsnittspris: 550 kr

Öppettider

Söndag-Torsdag: 11:00-00:00
Fredag-Lördag: 11:00-01:00

Beskrivning

Eken är ett av Stockholms vattenhål för den som älskar att umgås med hela världen. Här träffas man för att skaka hand, ta en drink eller för att äta en middag med sina närmaste vänner & familj.

Köket med Liam Ginnane i spetsen lagar sin tolkning av nordisk bistromat som präglas av kvalitet och matglädje från bönder med human djurhållning från nordens alla hörn. Hos Eken är det alltid livligt, både om Riddarfjärden ligger inbäddad under ett snötäcke eller om strömmen är full av båtar.

Uteserveringen blir på sommaren en självklar mötesplats som bjuder på utsikt över Stockholm city och Gamla Stan. Bordsbokning på uteserveringen är ej möjlig.

Eken hittar du i hjärtat av Stockholm. Från tunnelbanestationen Slussen är det mindre än en minuts promenad till restaurangen. Alldeles i närheten finns också Gamla Stan med sina historiska gränder.

Gästrecensioner för Eken
3,6
(baserat på 143 recensioner)

80%
av gästerna rekommenderar den här restaurangen

  • Mat
  • Drycker
  • Atmosfär
  • Service
  • Prisvärd
  • Läge

Rekommenderas för

  • fika (5)
  • utomhusservering (21)
  • frukost (9)
  • affärssammanhang (50)
  • barnvänlig (9)
  • middag (89)
  • underhållning (3)
  • stora sällskap (27)
  • lunch (36)
  • exklusivt (18)
  • sällskap (42)
  • romantiskt (42)
  • trendigt (28)
  • prisvärt (24)
  • utsikt (84)
  • Av Helena S från stockholm
    22 oktober 2019

    Bra läge. kan utnyttja den fina utsikten lite bättre, kanske. Överraskad av den mycket goda maten. åt fiskgryta.

  • Av Eva W från Stockholm
    24 september 2019

    God mat,trevligt bemötande.

  • Av Dominique F från Stockholm
    18 september 2019

    Maten var gott som vanligt, för vilken jag skulle ge 5 stjärnor. Men tyvärr precis innan jag kom in kom två herrar och platsen jag hade bokat blev utbytt till en "sämre" plats vilket kändes inte bra...

  • Av Johan H från Stockholm
    7 augusti 2019

    Som vanligt mycket bra, men saknade salladsbordet liksom brödet och kaffebröd, men det kommer ju tillbaka inom kort. Prisvärt därför fem stjärnor

  • Av Johan H från Stockholm
    12 juni 2019

    Bra, vänlig personal. God mat

  • Av Rolf P från Stockholm
    16 april 2019

    Lugn miljö, god mat och fin utsikt.

  • Av Robban S från Stockholm
    20 december 2018

    Fantastisk mat, världsklass!

  • Av Ylva B från Stockholm
    11 december 2018

    Bra miljö och bord, bra inledande service. Visades vänligt och professionellt till bordet. Helt nöjd så långt. Beställde champagne av vår servitör. Den hälldes inte upp vid bordet. Det förstår jag eftersom vi fick avslagen champagne utan några bubblor. När detta påtalades möttes jag av en sur kommentar av innebörden att jag inte visste vad champagne var. Nu råkar dock champagne vara mitt specialintresse och jag besitter därför en viss kunskap om drycken. Jag insisterade på fullgod champagne, varför glasen till slut bars ut. Det dröjer ca 10 min. Tillbaka kommer ett glas med champagne från en nyöppnad flaska - helt fullgod champagne. Det andra glaset däremot var samma som bars ut. Jag hade gjort ett märke på det. Det var samma avslagna champagne som nu återigen serverades under föregivande att båda glasen var från en nyöppnad flaska. Riktigt dåligt. Beställde en räkmacka som inte heller den höll måttet för att serveras på ett Hilton hotell. Liten mängd räkor (som dessutom såg väldigt tråkiga ut) under ett berg av sallad och tomat.

  • Av Robin B från Stockholm
    30 november 2018

    Återkopplade inte på frågan i bokningen. Hade nog inte gått dit om jag om jag trott att svaret på frågan som ställdes i bokningen varit nej. Vinglade en del kring den frågan på plats. Var rätt tomt i restaurangdelen när vi var där vilket innebar att personalen var mest på annat håll när vi ville beställa. Betedde sig konstigt när två utav sju personer "bara" ville ha en kostsam förrätt istället för huvudrätt. Öl på menyn var slut.

  • Av Susanna W från Stockholm
    5 november 2018

    Som alltid snabb service och god mat. Bra när man vill sitta lite ostört och prata med sitt lunchsällskap.

Restaurant Location Map
Eken
Guldgränd 8, Stockholm, 104 65

Nuvarande erbjudanden

Restauranger i närheten

  1. Svinet

    Svinet

    Grillat
    (27 recensioner)
    481m
    Svinet
  2. Mälardrottningen Hotell & Restaurang

    Mälardrottningen Hotell & Restaurang

    Svenskt
    (121 recensioner)
    545m
    Mälardrottningen Hotell & Restaurang
  3. Kvarnen

    Kvarnen

    Europeiskt
    (9 recensioner)
    644m
    Kvarnen
  4. Akkurat

    Akkurat

    Svenskt
    (14 recensioner)
    37m
    Akkurat
  5. Aifur Krog & Bar

    Aifur Krog & Bar

    Nordiskt
    (227 recensioner)
    367m
    Aifur Krog & Bar