Wahaca Mexican Market – mexikansk street food i hjärtat av London

 

Som så många gånger tidigare befann jag mig så åter i London. Men med ett sådant enormt utbud, vart ska man egentligen ta vägen när det börjar närma sig middagstid? När utbudet blir så väldigt stort blir det också plötsligt riktigt svårt att hitta de där pärlorna som man egentligen vill uppleva. Istället springer man staden runt flera varv i jakten på den ”perfekta restaurangen” och vill det sig riktigt illa så slutar det kanske till och med på McDonald’s.

Jag gav mig i varje fall ut efter att hitta nålen i höstacken helt enkelt, i sällskap av två kollegor. Och även om det inte var en höstack vi hittade så var det i varje fall en kul och alternativ restaurang, där man genast förflyttades till en form av marknadsplats – i Mexiko!

Efter lite letande efter något gott och ett annorlunda ställe, hittade vi till Wahaca Mexican Market, som ligger i närheten av Covent Garden. Wahaca Mexican Market är ett unikt ställe med en industriell känsla och hög designfaktor. Baren i entrén var fullsatt redan tidigt på kvällen och restaurangdelen visade sig fyllas på i samma hektiska tempo.  Har man inte tid eller lust att sitta ner och avnjuta några av de många mexikanska rätterna på menyn kan man ta sig hit även för att ”bara” avnjuta en drink i baren och titta på designen och människorna!

Restaurangdelen har, sitt namn troget, hämtat sin inspiration bland mexikos street food. Kort och gott kan sägas att här finns något för alla, oavsett om man är på jakt efter lite enklare tilltugg till en Hibiskusdryck kanske eller om man föredrar någon av de mer klassiska huvudrätterna som erbjuds.  Rätterna som serveras är enkla men goda och helt enkelt toppen för den som gillar mat som är tillagad med lite extra kryddor. Roligt är att guacamolen, som kan beställas som side order, görs à la minute direkt i den skål där den serveras, vilket onekligen känns exklusivt och fräscht. Ett extra plus får de så klart även för att om man väljer en av rätterna under menyn Street Food går 0.20 pund av priset till välgörenhetsorganisationen, vilket gjorde att det kändes riktigt bra att betala!

Skulle man bli sittandes och vänta på sitt sällskap en stund kan man förströ sig med restaurangens alldeles egna tidning dessutom!

Läs mer om restaurangkedjan Wahaca Mexican market här: http://www.wahaca.co.uk/ 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name