Vinn middag för två hos Familjen och hotellövernattning i Göteborg!

Ta chansen att spendera en underbar kväll i Göteborg med god mat och dryck hos restaurang Familjen! Vinnaren får njuta av menyn Kvällsmat för 2 personer (värde 790 kr, exklusive dryck). Efter middagen checkar ni in på hotell och njuter av en hotellfrukost tillsammans.

Restaurang Familjen har en Bib Gourmand-utmärkelse och bjuder på västsvenska rätter tillagade med lokala och närproducerade råvaror.

Berätta i en kommentar nedanför vem du skulle vilja njuta tillsammans med i Göteborg och varför i en kommentar så är du med i tävlingen!

Ditt bidrag vill vi ha senast 11 oktober.
Du kan även delta på vår Facebook-sida och Instagram.
Läs fullständiga tävlingsregler här.

42 Comments

Sanna Swenson

Jag skulle ta med min man till andra sidan Sverige. Vi är båda födda och uppvuxna på Gotland, numera boende i Stockholm. Västkusten är en vit fläck för oss och det vore spännande att få testa västsvenska rätter med lokala råvaror. Hoppas att vi slipper lamm, ramslök och saffranspannkaka som vi fått nog av. Och visst är paddan en lokal turistattraktion och inte en lokal västsvensk rätt 🙂

Reply
Maria Karlsson

Jag vill ta med min särbo på en Göteborgstur. Det är så sällan vi reser iväg och vi skulle må bra av en helg tillsammans med nya vyer och god mat. Dessutom var det alldeles för många år sen jag var i Göteborg som jag älskar av hela mitt hjärta.

Reply
Anni

Jag vill ta med min son som studerar på Chalmers och bor i andra hand i ett studentrum utan eget kök. Han har bott i andra hand på fyra olika ställen det senaste året, just nu sover han i en bäddsoffa. Att få bjuda honom på en god middag och en skön säng när jag hälsar på vore toppen. Vi kan ju inte gärna dela på bäddsoffan …

Reply
Sara Emanuelsson

Min man och jag besökte Göteborg och restaurang Familjen våren 2011 någon månad innan vår son föddes. Besöket på Familjen blev som ”en sista måltid” i livet som barnlöst par. Vi åt en ”dekomposerad” semla som vi aldrig kommer att glömma och som har blivit en värdemätare för alla desserter sedan dess; kardemummabrioche, mandelkräm och mjölkglass…! Sju och ett halvt år senare har vi knappt gått på restaurang utan barn och än mindre bott på hotell, så det skulle kunna vara dags. Har vi tur får vi uppleva samma kulinariska höjder som sist!

Reply
Cathrine Andersson

Vill byta skog, älgkött och lingon mot hav, fisk och skaldjur för en dag. Jag delar gärna den upplevelsen tillsammans med min make

Reply
Cathrine Andersson

Skulle vara härligt att byta skog, älgkött och lingon mot hav, fisk och skaldjur för en dag. Jag delar gärna den upplevelsen tillsammans med min make.

Reply
Katarina Hafström

Jag skulle ta med min syster. Tycker vi är värda det!! Vår pappa gick bort för ca 1 år sedan och efter det lägger vi all tid på vår mamma med diagnos alzheimers. En helg där vi bara kan ägna oss åt varandra och lyxa till det lite skulle tas emot med öppna armar.

Reply
Bo Ek

För sin härligt positiva inställning till livet i stort och smått så skulle jag vilja ta med min flickvän på denna resan. Att det dessutom är till den ”goa” staden Göteborg gör det ännu bättre.

Reply
Maria Stockhaus

Jag skulle vilja ta med mig min finaste varmaste och goaste barndomsvän som jag träffar allt för sällan pga att vi bor så långt i från varandra.

Reply
Katarina Hafström

Jag skulle ta med min syster. Tycker vi är värda det ! Vår pappa gick bort för ca 1 år sedan och efter det tar vi hand om vår mamma med diagnos alzheimer. Hade varit underbart att få lyxa till det en helg bara vi två.

Reply
Maria Stockhaus

Jag vill ta med mig min fina varma och goaste barndomsvän som jag träffar allt för sällan pga att vi bor så långt i från varandra.

Reply
Ivonn

Naturligtvis med min man som är förtjänt av en mini weekend med god mat och sömn i härliga Göteborg.

Reply
Maria Stockhaus

Jag vill ta med mig min fina varma och goa barndomsvän som jag träffar allt för sällan pga att vi bor så långt i från varandra.

Reply
*Eva Andersson

Att avnjuta en god måltid och ett gott vin i en mysig miljö med en underbar man! Vad kan man mer begära!!
Efter att varit skild i 10 år träffade jag för drygt ett år sedan en härlig man! Så jag spenderar gärna en helg i Göteborg med honom!

Reply
Patricia S

Jag skulle gärna vilja ta med min älskade tonårsdotter till Göteborg. Hon sliter och kämpar hårt med skolan och träningen. All tid går åt till detta med träning alla dagar i veckan. Det blir lite tid kvar för avkoppling och återhämtning.

Reply
Annika Lögdahl

Jag vill bjuda min föredetta sonhustru som bor i Göteborg för att jag tycker så oerhört mycket om henne. Hon har en dotter på nyss fyllda ett år och väntar sitt andra barn i december så en middag och hotellnatt tycker jag skulle vara underbart att få överraska henne med. Vi ses inte så ofta eftersom det är ca 50 mil mellan oss. Håller tummarna!!!

Reply
Annica Georgsson

Jag vill ta med min vän från Örebro. Vi har inte möjlighet att gå ut och äta tillsammans nu när jag flyttat till Stockholm.

Reply
Anne Marie Broman

Jag skulle vilja ta med min man som just nu har ett två månaders uppehåll i sin cytostatika behandling som pågått sedan juni 2017, vi vill njuta lite medan vi kan och hoppas på en härlig vistelse i Göteborg.

Reply
Anne Marie Broman

Jag skulle vilja ta med min man som just nu gör ett två månader långt uppehåll i sin cytostatika behandling som pågått sedan juni 2017, vi skulle må bra av en helg tillsammans i Göteborg efter allt vi och speciellt han genomgått.

Reply
Josefine Sundholm

Min syster snart fylla år ska.
Och vilken present skulle bättre va?
Än att åka iväg och äta gött,
Sallad, potatis och kanske nått kött?
Strosa runt på stan skulle va kul kan jag lova
För att sen en natt på hotell få sova.
Kanske dagen efter ta frukost på sängen,
Allt det här är ju det som med livet är poängen!

Reply
Josefine Sundholm

Min syster snart fylla år ska.
Vad skulle en bättre present va?
Än att åka iväg och äta lite gött,
Sallad, potatis och kanske lite kött?
Strosa runt på stan skulle va kul kan jag lova
Sen en natt på hotell få sova.
Dagen efter kanske ta frukost på sängen?
Allt det här är ju det som med livet är poängen!

Reply
Fredrika Hübsch

Jag skulle vilja överraska min hjärtevän sedan 15 år och flytta in i Familjens vardagsrum för en kväll. För vad kan väl värma i själen bättre än ett lustfyllt och välsmakande besök på Årets Hjärtekrog?

Reply
Pia

Jag skulle vilja överraska min man (som jag har kidnappat till Sundsvall ) med en resa tillbaka till hans hemstad.

Reply
Pia

Jag skulle vilja överraska min man som jag har kidnappat till Sundsvall med en resa till hans hemstad Göteborg.

Reply
Jenny

Jag skulle vilja ta med min man på denna upplevelse. Av flera anledningar har vi svårt att ta ledigt samtidigt. Vi har haft några tunga första år som gifta och det skulle verkligen uppskattas att få vara bara vi två, om än så bara för en kväll.

Reply
Ann-Sofi

Min man Thomas såklart! Vi reser mycket men till Göteborg var det länge sedan så det vore roligt att komma dit igen. Vill gå på Göteborgsoperan också!

Reply
Emeli

Min sambo vill övertala mig att flytta från Stockholm till Göteborg – jag är har alltid sagt att jag älskar utelivet och utbudet i Stockholm men har börjat överväga – så upp till bevis 🙂

Reply
gunilla höglund

Vi är två gamla matglada väninnor som brukar äta julbord tillsammans
efter att ha pensionerats (tidigare fick vi alltid julbord genom våra arbeten)
Pensionärspengarna räcker inte så långt till att äta riktigt gott men vi
drömmer om att ännu en gång få smaka ett riktigt vällagat julbord….

Reply
Marianne Karlsson

Jag vill såg gärna åka och se på Bingolotto live, och sedan även göra Göteborg tillsammans med min familj, det vore jättekul!

Reply
Lena Ahrdenberg

Jag vill ta med mig någon som delar mina intressen för god mat och musik . Kanske någon jag ännu inte träffat. Kanske en Göteborgare . Kanske kan jag återuppliva minnen från 70-talet och uppleva värme och kärlek på ”Årets hjärtekrog”

Reply
Marianne Karlsson

Jag vill såg gärna gå på Bingolotto live, och samtidigt göra Göteborg tillsammans med min familj, vore så kul att vinna något i höstrusket.

Reply
Elisabeth Persson

Kommer nog inte vinna men om jag mot förmodan, så skulle jag åka med min kära. Har inte varit i Göteborg sen min morfar gick bort❤

Reply
Jenny

Jag skulle ta tåget från Sthlm och få en helkväll med min härliga kompis Kicki som bor i Göteborg.Vi har varit vänner sen 1996 och lyckats hålla vänskapen vid liv trots avståndet. Tänk vad vi skulle hinna ta igen med en middag i hennes stad, babbla vidare på hotellet och sen en hotellfrukost på det!

Reply
Rikard Sundén

Jag vill bjuda min kära hustru så.hon får pusta ut från att vara den bästa mamma hon är. Man behöver en paus ibland också.

Reply
Maria Jordansson

Jag vill bjuda min underbara dotter, Evina Björklund, som själv jobbar som servitris och alltid passar upp andra. Jag vill att hon ska få njuta av att bli serverad och få smaka er mat, så att hon kan jämföra med Thörnströms kök där hon själv arbetar. Hoppas att få överraska henne med detta.

Reply
Annika Lundström

Jag vill uppleva Göteborg igen och träffa släktingar, se Liseberg i julskrud och kunna få njuta av en härlig middag och en hotellnatt och allt tillsammans med min älskade man som en förberedelse till att vi firar 45 år som gifta 2019

Reply
Anna J

Jag skulle vilja ta med min mamma till Göteborg på hennes 50-årsdag! Det är inte förrän nu jag inser hur mycket hon har gjort för mig och varit där för mig under min uppväxt, speciellt efter att ha kommit till Sverige där hon fick lära sig ett helt nytt språk, samhällssystem och försörja familj på 5 barn på det. Till tonåren har jag tyckt att hon var pinsam och inte heller under mina studieår ansträngde jag mig för att vara med henne. Det skulle vara trevligt att bjuda henne på sådan mat och resa som ett tecken på uppskattning.

Reply
Jennifer Nymark

Vad häftigt det skulle vara att få överraska min bardomsvän Tanja på middag och övernattning i Göteborg där hon idag bor. Vi ses allt för sällan då livet som småbarnsförälder inte ofta ger utrymme till att åka o hälsa på, vår vänskap har betytt så mycket för mig <3

Reply
Leif Nordmark

Jag skulle ta med min sambo Yvonne som efter att varit en frisk person i nästan 60 år helt plötsligt drabbades av KLM (leukemi) och numer går på tunga mediciner och mår allmänt dåligt. Hon behöver definitivt muntras upp.

Reply
Thereze Linden

Andreas! Han är killen som just pluggat klart efter två kandidatexamen, två-årig KY-utbildning och en tuff praktik. Som samtidigt, med en kräsen palett, därmed slitit måååånga år med en CSNlånsplånbok som inte täcker många gomorgasmer. Andreas! Han är inte bara en ordentligt hyvens och klipsk Skövdepöjk, som nu nybliven göteborgare (med nytt jobb!) vill utforska Gbgs krogliv. Jag hade älskat att välkomna och fira in Andreas nya liv på ett så härligt ställe som Familjen!

Reply
Admin

Tävlingen är nu avslutad och vi gratulerar Anna J som lämnade in sitt bidrag här på bloggen! Vi önskar dig en trevlig vistelse och middag hos Familjen i Göteborg. 🙂 Tack till alla som deltog, nya chanser att vinna kommer snart!

Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name