Vi har besökt Sturehof

Sturehof – En dröm för fisk- & skaldjursälskaren

Då var det dags igen. Ett kärt återbesök på en av mina absoluta favoriter i Stockholm. Det var inte speciellt länge sedan jag var här, men vem behöver en ursäkt för att frossa havets läckerheter!? Inte jag alla fall.

Då jag hade två vänner på besök från västkusten var den självklara från – Kan Stockholmare leverera lika goda skaldjur som Sjömagasinet, Fiskekrogen eller Feskekyrkan för den delen?

Vi hade bokat bord 20:30 så det gav oss gott om tid att njut av ett par kalla Kronenbourg i baren efter jobbet. En vacker sommarkväll som denna var det fullt i baren, inget annat att vänta. Men vi hittade ett bord där vi kunde låta ölen svalka oss utan att trängas allt förmycket.

Väl till bords var det upp till bevis. Det var bara att go all in.

Till förrätt, för hela laget, blev det Kalixlöjrom som serverades med smörstekt toast, rödlök och syrad grädde. Ett säkert kort, som jag med belåtenheten såg även levde upp till förväntningarna för mina vänner från sydvästligare breddgrader. Till löjrommen fortsatte vi på vår inslagna väg med ytterligare en runda Kronenbourg.

Till varmrätt beställde vi in den lyxiga skaldjursplateaun som dignade med vackert upplagda skaldjur. Först provade vi ostronen. De tre olika sorterna med olika texturer och varierande långa vattenbad slank snabbt ner och sedan var det dags för havet guld, hummer! Vi valde en kanadensisk hummer och den var utsökt, även krabban och havskräftorna var ”top notch” och avslutningsvis gick vi på räkorna, vi lämnade inte en ända en.

Sturehof, beläget i söderläge på Stureplan med en stor uteservering, är en av Stockholms populäraste restauranger. Professionalitet genomsyrar Sturehof med trevliga service av personal i uniform, en rymlig lokal och vackra vita dukar.

Vårt besök var lyckat, som alltid på Sturehof, och till och med mina vänner från Göteborg fick erkänna att skaldjuren var oöverträffade.

Vill du boka ditt bord på Sturehof gör du det enkelt här!

Sturehof1

Stureghof2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name