Vi har besökt Restaurang Noga Matstudio

Söker du en aktivitet för kompisgänget, företagsfesten, möhippan eller kundeventet? Då är Noga matstudio att rekommendera! Avslappnat, okomplicerat och väldigt roligt! Teamet på Bookatable bytte ut årets julbord mot en härlig matlagningskväll på Noga Matstudio, under ledning av Pi Le från Svenska Kocklandslaget. En härlig 4-rätters meny tillagades, en rätt per lag, som avnjöts tillsammans med ett noga utvalt dryckespaket serverat av vinkunnig kypare.

Teamet på Booktable vågade prova något nytt för julbordet 2015. Några av kollegorna med viss eftertänksamhet och skepsis andra med stor förväntan och iver. I samlad trupp begav vi oss till den populära stadsdelen Stadshagen, Lindhagensgatan 100, och infann oss strax innan kl. 17 på restaurang Noga.

Vid ankomst bjuds vi på en generös charkbricka med diverse tilltugg och härligt mousserande vin.

Stämningen är på topp, alla är samlade, och kan fira ett framgångsrikt 2015. Nu finns dock inga tankar på jobb och småpratet avrundas av att Pi Le, känd från svenska kocklandslaget, gör entré för att samla oss och förbereda för matlagningskvällens to-do´s.

Vi delas in i 4 lag, jag i lag 2, med ansvar att tillaga rätt 2 för alla i sällskapet. Receptet är framlagt på köksbänken vid vår köksstation, liksom råvarorna och redskapen vi ska använda. Vi tilldelas ett varsitt snyggt egendesignat förkläde, som vi sedan får behålla. Mitt team ska under kommande timme tillaga cirkulerat ägg på en bädd av vitlöksstekt svamp, picklad lök, rotselleri stripes, rostad bovete och lagrad ost.

Rätterna presenteras sedan av varje lag. Menyn är fantastisk, rätterna är utsökt kombinerade med stor variation i råvaror och karaktär: rotfrukter, grönsaker, fisk, kött, färska kryddor och aromer. Pi Le är med under hela processen, och svarar mer än gärna på frågor och funderingar.

Noga1

Jag tar tillfället i akt och ställer lite frågor.

Pi Le, 26 år.

Född och uppvuxen i Skåne. Gått en lärlingsutbildning i Danmark på 4,5 år och var då elev på Hotell Prindsen, The Paul och Kong Hans. Tidigare köksmästare på restaurang Arrán, frilans på bl.a. Vetekatten, Esperanto och Adam och Albin matstudio.

Tävlingsmeriter: 2:a Nordiska mästerskapen för juniorer, 3:a junior-EM, OS-guld 2012, VM-silver 2014.

Hej Pi Le, tack för en fantastisk ledning och smaksensationer! Är det du som skapat denna fantastiska 4-rätters meny?

Nej det har vi i köket tillsammans tagit fram.

Ni har olika matlagningskurser hos er på Noga. Vilken kurs är den populäraste? Är det du som håller samtliga kurser?

4- rätters menyn är den populäraste, och jag delar ansvaret att ta kurserna med de andra kockarna. Om inte kunden önskar sig någon speciell av oss.

Vad tycker du själv om att laga?

Husman eller asiatiskt.

Vilken typ av sällskap rekommenderar du denna matlagningskväll?

Till alla som skulle vilja ha en rolig och lärorik kväll, allt ifrån kickoff med företaget eller som en rolig grej med familjen.

Vilken är din roligaste erfarenhet från matlagningsstudion?

Svårt att säga då jag har haft många, men blir lika glad varje gång folk är glada och nöjda när de går hem.

Vi är jättenöjda. Stort tack!

Tack ni, det glädjer mig. Välkomna tillbaka.

Nogas matlagningskväll. I kvällen ingår:

Tilltugg. Vin/öl/alkoholfritt under matlagningen. Fyrättersmiddag. NOGAs förkläde att ta med sig hem. Recept på kvällens meny. Handledning av kockar i världsklass.

Läs mer och boka här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name