Vi har besökt Playhouse

playhouse-kok-norrmalmcity-stockholm-2

Klockan har precis slagit 19, det är fredag och vi anländer samtidigt som ett stressat sällskap som rusar in på kvällens teaterföreställning. Det blir ingen teater för oss, vi ska fokusera på den nya, New York inspirerade teatermenyn.

Vi blir glatt bemötta av personalen och lyxigt nog visade till deras Chambré Séparée. Inredningen är rustik, skinnsoffor är blandade med små träbås med gardiner i varma färger som ger en mysig känsla.

Vi får varsitt glas riesling och börjar kika på menyn, som känns noga framtagen med tre olika val per för-, varm- och efterrätt. Det är svårt att bestämma sig men till slut väljer jag att börja med en waldorfsallad med äppelrökt, lufttorkad skinka. Min pappa som kvällen till ära är mitt sällskap valde hummersoppa. Waldorfsalladen är en perfekt förrätt med, en lätt sallad där skinkan adderar perfekt sälta och krisp. I hummersoppan ligger en stor taleggioravioli som bryter av väldigt fint.

IMG_0201

När det är dags för varmrätt var det enkelt för min del, limestekt torskrygg med wasabihollandaise med grönsaker. Fisken var bra stekt med lagom krispig yta och såsen var en riktig dröm. Min pappa åt lönnsirapsrostat kalkonbröst med tranbärssås och potatismos, moset var smaksatt med vitlök och tryffel, riktigt smaskigt!

IMG_0211

Halvvägs genom vår varmrätt märker vi att teaterföreställningen har lidit mot sitt slut och glada gäster i blandade åldrar fyller snabbt restaurangen. Många av teaterbesökarna väljer att ta ett glas i baren, stämningen är på topp.

Vi är mätta, men efterrättsperson som jag är har jag spanat in deras Soho chocolate fudge cake, som tillsammans med en cappuccino får avrunda middagen. Fudge caken är perfekt kladdig och har en salt botten, som tillsammans med amarettogrädden smälter i munnen. Vilken avslutning, otroligt god efterrätt!

Välsmakande mat, mysig miljö och fantastiskt trevlig personal summerar vår kväll på Playhouse. Personligen tycker jag att det är riktigt kul med något nytt och fräscht som höjer standarden rejält på Drottninggatan. Nästa gång inkluderar vi teater också!

Boka ditt bord här!

2 Comments

Admin

Hej Johanna!

Du hittar restaurangen på, Drottninggatan 71A, 111 36 Stockholm och du bokar den enkelt via Bookatable.se.

Hoppas du får en fin dag!

Vänligen,

Bookatable Sverige

Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name