Vau De Ville – fransk bistroklassiker

Mitt på Norrmalmstorg ligger franska bistron Vau De Ville. Här hittar du franska klassiker, schysst cocktailbar samt en skön och i år utökad uteservering. Är du i stan i sommar är restaurangen var väl värt ett besök.

Brasserie Vau De Ville ligger mitt på Norrmalmstorg, i brytpunkten mellan promenad- och shoppingstråken Strandvägen/ Biblioteksgatan. Ett genomgående bistrokoncept präglar restaurangen såväl i utformning av meny liksom miljö- och inredning. Menyn består av utsökta franska klassiska rätter såsom halstrad råbiff med frasiga pommes frites, Moules mariner med pommes frites & aioli eller en somrig Chevre chaud med getost röbetor valnötter valnötsolja & honung. Under sommarhalvåret är köket utflyttat, grillarna. Under sommarhalvåret är köket utflyttat, grillarna full i gång och köttet tillagat på en armlängds avstånd från gästen. Vi har träffat ägare Sharam Vahidtary och pratat om Vau De Ville i sommar, maten och vad som är nytt för i år.

Hej, Sharam. Vilka är ni som driver Vau de Ville?

Det är jag och Sacha Smederevac.

Vad rekommenderar ni en förstagångsgäst att äta?

Egentligen vad som helst från vår utegrill. Den helgrillade seabream, norska fjordlaxen och vau de villes klassiska steak minute, är några fantastiska grillrätter som är väl värda att prova.

Har ni Dj eller något annat särskild kvälls/helgaktivitet?

Ja, nytt för i år är att vi har uteklubb öppet mellan klockan 21-01 varje fredag och lördag. Vår fantastiska uteservering har blivit dubbelt så stor i år och vi har jobbat hårt med att få miljön att kännas trivsam. Varje kväll har vi DJ’s såsom Anna Korsgren och Caroline Roxy som spelar skön deep house, med varierande inslag från resten av musikvärlden. Perfekt klubb att umgås och mingla på fram till 01-tiden, då det sen är en kort promenad till de bästa nattklubbarna i Stockholm.

Så er restaurang har blivit dubbelt så stor, härligt. Berätta mer om det?

Ja riktigt bra, uteserveringen har fått en härlig loungedel med skön soffgrupp samt utökad yta för de typiska stående sommargästerna, att mingla runt på ett enkelt sätt. Våra matgäster rör sig gärna till loungedelen efter maten och fortsätter med något glas champagne eller någon av våra goda sommardrinkar. Vart efter kvällens gång brukar klubbdelen fyllas på, med lokala Norrmalmare och andra sköna människor.

Serverar ni lunch i sommar?

Givetvis gör vi det! Vi serverar lunch måndag till fredag mellan 11.00 – 15.00 precis som vanligt.

Har ni normala öppettider under sommaren?

Under sommaren har vi utökade öppettider på helgerna då vi håller öppet fram till klockan 01 fredag- och lördagskvällar. För övrigt håller vi öppet precis som vanligt.

Måndag/tisdag: 11:00 – 22:00, onsdag/torsdag: 11.00 – 23.00 , fredag/lördag: 11.00 – 01.00 , söndag: 12:00 – 18:00

Stort tack, vi ses i sommar!

Välkommen!

Tävling!

Nu kan du vinna en tre rätters middag med vinpaket på Vau de Ville. Skicka ditt svar, följt av en motivering till hej@bookatable.com. Tävlingen pågår fram till den 10/7. Tävlande måste vara 18 år fyllda.

Tävlingsfråga:

Vart ligger Vau de Ville i Stockholm?

vaudeville

vaudeville2

One Comment

Laila Hilding

Inte bara torra kex på Biblioteksgatan 6…
På Vau De Ville får Du äta vad Du vill
Och skölja ned med drycker som hör till 🙂

Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name