Här kan du äta tryffel i höst

Är det fler än vi som tänker; höst = tryffel?

Den karaktäristiska svampen finns i olika versioner såsom den svarta, vita, sommar- och vintertryffeln. Den vita tryffeln anses vara den mest exklusiva tryffeln och har en kort säsong från oktober till mitten av december. Alba i Piemonte är världskänt för sin tryffelproduktion och står för den största delen av Italiens tryffelproduktion. Priserna på den vita tryffeln från Alba trissas snabbt upp, 2017 såldes en 850 grams vit tryffel på auktion för 75 000 euro!

Du behöver dock inte ta första bästa flyg ner till Piemonte för att få njuta av den magiskt goda svampen, utan kan även hitta det på restauranger runtom Stockholm. Se här några förslag här där tryffel serveras.

Lisa Elmqvist Boka Lisa Elmqvist

Boka in den 26:e oktober hos Lisa Elmqvist i Östermalms Saluhall! Då gästspelar mästerkocken Norbert Lang och temat för dagen är tryffel, från förrätt till dessert. Det är ett fantastiskt tillfälle att njuta och ta del av Norbert Langs matlagning och tryffelkunskaper. Här bjuder han på delikatesser såsom grillad marulk med tryffelsmör och sallad med tryffeldressing. Boka ditt bord för att njuta av en fredag i tryffelns tecken.

Mancini Boka Mancini

Restaurang Mancini på Tunnelgatan i Stockholm har komponerat ihop en meny där stjärnan är vit tryffel. Passa på att njuta av en välkomponerad meny eller en lunch med den exklusiva vita tryffeln. Här kan du låta dig hänföras av rätter som tartar från Piemonte med vit tryffel eller färsk fettuccine med vit tryffel, smör och parmesan.

Trattorian Boka Trattorian

Mysiga italienska Trattorian på Norr Mälarstrand är alltid värd ett besök, men särskilt nu i helgen 18-21 oktober! Då presenterar de nämligen sin tryffelweekend då du kan njuta av härliga tryffelrätter med både svart och vit tryffel från Italien.

Bakfickan Djuret Boka Bakfickan Djuret

På Lilla Nygatan i Gamla Stan ligger den gemytliga krogen Djuret. Här serveras delikata rätter med extra kick och smak av tryffel. På menyn finns till exempel dovhjort med tryffelstuvad savoykål, veterisotto, tryffelsky och riven hösttryffel. Välj sedan ut ditt vin från Djurets vinkällare, den stoltserar med cirka 2000 olika sorter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name