Trädgården och Växthusets kräftskiva

I år firar Trädgården i Stockholm sin femte sommar på det nuvarande läget under Skanstullsbron på Södermalm. Klubben är stolt över att dra till sig en otrolig kompott av personligheter från ett utbrett åldersspektrum: vare sig man kommer för musiken, konsten eller pingisturneringarna så vill Trädgården att gästerna ska frodas och fröjdas. På de sju olika huvudområdena kan man hitta allt från livefotbollsmatcher, teaterföreställningar och DJ-spelningar med diverse olika musikutbud. Spela boule, dansa, ta en burgare eller ta det bara lugnt och spela lite SuperMario. Trädgården är en folkpark i modern tappning.
”För ett ovant öga är det en uteservering på vilken bakgård som helst. För oss är det ett nytt hem, byggt med våra egna händer” skriver grundaren Jakob Grandin i klubbens 10-årsjubileumsbok från förra året.

Trädgårdens senaste restaurangsatsning, Växthuset, har sin kärna i en grönare filosofi. Eftersom restaurangens målsättning är att maten ska bestå av såpass planetvänliga råvaror som möjligt var det en självklarhet för ledningen att Trädgården och Växthuset skulle bjuda alla sina gäster till en traditionsenlig kräftskiva.

 

”Så mycket som möjligt av maten vi tillagar är närproducerad, så inför kräftskivorna har vi gått in för att hitta de bästa svenska kräftorna,” säger köksmästaren Christopher-Robin Esphagen.

 

                                                                   Christopher-Robin Esphagen

Det mest närproducerade restaurangen erbjuder är dock de örter, grönsaker och bönor som kommer från Trädgård på Spåret bara några hundra meter bort. Det omvandlade spårområdet drivs av en förening vars tanke är att deras trädgård ska vara mobil, temporär och ideell. Föreningens medlemmar försöker kontinuerligt sprida sin kunskap om ekologi och odlar helt själva i den ekologiska trädgården.

Under kräftskivekvällarna gästas även Växthuset av Snapsakademimedlemmarna Jonas och Calle, som belyser gästerna med snapsvisor, snapshistoria och snapsanekdoter. Som specialister i ämnet kommer de även ge tips på vilka av restaurangens snapser som passar till vad.

 

Alltså: Trädgården och Växthuset anordnar den 10 och 17 augusti kräftskiva, se till att boka bord så att ni får ta del av allt det roliga!

Boka din plats på kräftskivorna här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name