Topp 40 svenska matbloggar 2015

Topp 40 svenska matbloggar

Borta är dagarna då kokböcker var den enda platsen att hitta stjärnklassiga recept. Antalet bloggare som ger goda recept och finurliga kökstips till sina läsare växer så det knakar. Vi har valt ut 40 matbloggare som alltid lyckas inspirera oss med aptitretande rätter och lättlagade, läckra recept.

Revolutionerande rawfood

 

Foodjunkie

Vem? @Foodjunkie

Hur många? 13k följare (Instagram)

Vad? Matälskaren Edita lagar gärna lagar enkel och god mat med en vegetarisk touch. Hennes blogg är den ultimata läsningen för alla som önskar att inkludera mer rawfood i deras matlagning.

foodjunkie.metromode.se

 

Sassa Asli

Vem? @Sassa_asli

Hur många? 5.3k följare (Instagram)

Vad? Sassa är PT:n som brinner för mat och träning som inspirerar till ett hälsosamt liv. Just nu har hon bloggpaus över sommaren, så kika i arkivet för nyttiga recept!

sassa.metromode.se
Californication

Vem? @maritakarlson

Hur många? 4.5k följare (Instagram)

Vad? Marita är en svensk hälsoförfattare som bor med sin familj i Venice, Kalifornien. Hennes blogg bjuder på experiment i köket, med rawfood och smoothies som skulle kunna omvända vem som helst till hälsofantast.

vavawoom.com/californication
Karins Blogg

Vem? @karinhaglund

Hur många? 220 följare (Twitter)

Vad? I sin blogg skriver hälsocoachen och PT:n Karin om kostrådgivning och rawfood. Med en blanding av enkla recept och nyttiga tips är hon mån om att förmedla vikten av att fokusera på mentalt såväl som fysiskt välmående.

lifevision.se/lifevision-halsa/halsoblogg

Bakning av alla slag

Nadjas Kitchen

Vem? @nadjaskitchen

Hur många? 590 följare (Instagram)

Vem? Nadja startade sin blogg som ett ställe att samla sina favoritrecept. Nu är det en välbesökt plats där läsare kan ta del av Nadjas underbara bakverk.

nadjaskitchen.se

 

Brödpassion

Vem? @sebastienboudet

Hur många? 19.6K följare (Instagram)

Vad? Med surdegen som grundpelare är det inte mycket Sebastien gör som inte ser fantastiskt ut. Brödsorterna är varierade, men alltid med fokus på bra råvaror.

brodpassion.se

 

Niiinis

Vem? @ninahermansen1

Hur många? 10.2K följare (Instagram)

Vad? Nina har drivit sin blogg sedan 2003, och efter att ha varit en av de tio sista deltagarna i Hela Sverige Bakar 2012 är Nina som gjord för att jobba med mat och underhållning.

alltforforaldrar.se/niiinis

 

Linneas skafferi

Vem? @linneasskafferi

Hur många? 1.8K följare (Instagram)

Vad? På bloggen samlar Linnéa recept som är för goda för att glömmas bort. Med vackra fotografier på allt från bröllopstårtor till vardagsmiddagar finns det något för alla smaker att inspireras av.

linneasskafferi.se

Mat for hela familjen

 

Systrarna Eisenman

Vem? @eisenmansisters

Hur många? 2.1K följare (Instagram)

Vad? Systrarna Lisa och Monica delar en passion för matlagning, och i deras blogg får vi ta del av den. Vi ser fram emot att se mer av deras barnvänliga bakningstips!

systrarnaeisenman.ellematovin.se

 

Lisa Abefelt

Vem? @lisaabefelt

Hur många? 2.2K följare (Instagram)

Vad? Lisa samlar på sin blogg allt som gör henne lycklig. Vackra foton, söta barn och fantastiska recept blandas huller om bullar, och skapar en feelgoodkänsla vi bjuds in att ta del av.

familjeliv.se/blogg/lisaabefelt

 

Kickis blogg

Vem? @middagsfrid

Hur många? 701 följare (Instagram)

Vad? Kicki är grundaren av matkasseföretaget Middagsfrid, och brinner för frågor kring matkvalitet och hållbarhet. Med middagstips från barnkassen är det lätt att laga god mat för hela familjen.

kickisblogg.se
By Diadonna

Vem? @diadonna

Hur många? 87.4K följare (Instagram)

Vad? På sin blogg delar Diana med sig av smakrika, hälsosamma måltidstips för alla tillfällen. Hennes recept på lax med potatissallad och aioli är en storfavorit hos hennes familj, och vi kan verkligen se varför!

bydiadonna.femina.se

Sota Saker

 

Call me cupcake

Vem? @linda_lomelino

Hur många? 567K följare (Instagram)

Vad? Västkustsbloggaren Linda använder sin blogg som ett kreativt forum för recept och matfotografering. Hon har även författat ett flertal bakböcker, varav hennes senaste har översätts till en rad olika språk.

call-me-cupcake.blogspot.co.uk

 

Söta Saker

Vem? @sota.saker

Hur många? 4.3K följare (Instagram)

Vad? I sin blogg ger kokboksförfattaren Therésia oss en inblick i hennes vardag fylld med bakning, sötsaker och fotografering. Håll utkik efter hennes bakutmaning ”Månadens sötsak” där läsarna själva kan skicka in tävlingsbidrag till bloggen!

blogg.amelia.se/sotasaker

m.ade b.y m.ary

Vem? @madebymary

Hur många? 16.7K följare (Instagram)

Vad? Maria är en Stockholmsbaserad frilansfotograf och stylist med en förkärlek för mat. Hennes prisbelönta blogg är en estetisk blandning av recept som är skräddarsydda för att njutas av nära och käras sällskap.

madebymaryblogg.blogg.se

 

Sockerrus

Vem?  @sockerrus

Hur många? 11.5K följare (Instagram)

Vad? Med en frestande blandning av bakverk och mattips är Lisas blogg en dröm för landets alla dessertfantaster. Genom vackra bilder och inspirerande inlägg får vi ta del av Lisas passion för efterrätter av alla dess slag.

sockerrus.se

 

Husman- och halsosam

 

Kryddburken

Vem? @kryddburken

Hur många? 4.6K följare (Instagram)

Vad? Vare sig det är hemlagad köttfärslimpa eller raggmunkar med fläsk som står på menyn är Lindas blogg en säker källa för inspiration (så länge det inte är bruna bönor du letar efter!)

kryddburken.se

 

Husmor Lisa

Vem? @husmorlisa

Hur många? 1.1K följare (Instagram)

Vad? På Lisas restaurang i Stockholms skärgård serveras middagar med färska råvaror och utan tillsatser. I bloggen ges får vi en inblick i Lisas matlagning, som är en salig blandning av traditionell nordisk mat och det franska köket.

husmorlisa.blogspot.co.uk

 

A Playful Kitchen

Vem? @aplayfulkitchen

Hur många? 269 följare (Instagram)

Vad? Annas välbesökta blogg genomsyras av ett fokus på hemlagad mat med en kreativ knorr, och är en sann inspirationskälla för hälsosam mat med trädgårdsodlade grönsaker.

aplayfulkitchen.se

 

Matmamman

Vem? @matmamman

Hur många? 813 följare (Twitter)

Vad? Bitte älskar att baka och laga mat, och bjuder i sin blogg på varierad husmanskost som ofta baseras på vegetariska ingredienser.

matmamman.wordpress.com

Ekologiskt och hallbart

Cecilia Folkesson

Vem? @ceciliafolkesson

Hur många? 7.2K följare (Instagram)

Vad? Cecilia är kostgivaren som skriver om lågkolhydratskost, LCHF, träning och allt som hör till. Hennes fokus ligger på hälsofördelarna snarare än viktnedgång, och involverar ofta lättlagad rawfood.

ceciliafolkesson.se

 

Evelinas Ekologiska

Vem? @evelinasekologiska

Hur många? 6K följare (Instagram)

Vad? Ekologiskt och hållbart är grunden i Evelinas liv, och i hennes blogg hittas en blandning av recept på hudvårdsprodukter. glutenfria bakverk och natursköna bilder från Hälsingland.

evelinasekologiska.femina.se

 

Underbara Claras

Vem? @underbaraclaras

Hur många? 42K följare (Instagram)

Vad? Clara driver en av Sveriges mest lästa livsstilsbloggar. Från sin gård i Västerbotten skriver hon om vardagen som inte sällan inkluderar fantastiska recept, ofta baserade kring råvaror hon odlar själv.

blogg.amelia.se/underbaraclara

 

Monikas mat

Vem? @monikaahlberg

Hur många? 978 följare (Instagram)

Vad? Monika Ahlberg är den självlärda kocken som banade vägen för den rådande kokbokstrenden. I sin blogg delar hon med sig av sin vardag, med recept och restaurangtips av den allra godaste sorten.

blogg.alltommat.se/monikasmat

 

Ren njutning

 

Jennys matblogg

Vem? @jennysmatblogg

Hur många? 108K följare (Instagram)

Vad? På Jennys blogg kommer du aldrig hitta några trista dieter – här förespråkas allt i lagom mängd. Hennes senaste recept på pannacotta är nog för att lysa upp vilken trist vardag som helst.

jennysmatblogg.nu

 

Matplatsen

Vem? @matplatsen

Hur många? 20.2K följare (Instagram)

Vad? Victoria driver en matblogg med med en feelgood touch. Här finns alla former av recept och mattips som definitivt sätter en guldkant på vardagen!

matplatsen.net

 

Bara en kaka till

Vem? @baraenkakatill

Hur många? 1.5K följare (Instagram)

Vad? Helena älskar allt som har med mat att göra, vare sig det är att laga den, äta den eller skriva om den. Med sagolika fotografier är det svårt att inte vara avundsjuk på Helenas upptåg runtom landet.

baraenkakatill.blogspot.com.au

 

Niotillfem

Vem? @sandrabeijer

Hur många? 30.5K följare (Instagram)

Vad? Sandra är författaren som älskar mat, och då gärna pasta. På hennes blogg hittar du de godaste recepten, håll speciellt utkik efter hennes fantastiska pasta carbonara!

sandrabeijer.se

Lokala matalskare

 

Dining and Cooking (Sthlm)

Vem? @diningandcooking

Hur många? 93 följare (Instagram)

Vad? I Linas blogg hittar du restaurangtips av högsta klass, där Stockholms matställen betas av i veckojämn takt. Med fotografier som kan tävla med vilken mattidning som helst är Lina helt klart ett nytt stjärnskott i matvärlden.

diningandcooking.blogg.se

 

Dagmar’s Kitchen (Gbg)

Vem? @dagmarskitchen

Hur många? 45.5K följare (Instagram)

Vad? Sonja jobbar som frilansfotograf med ett fokus på mat och livsstil. Från sitt hem i Göteborg bloggar hon om hälsosamma maträtter, och leder även fotokurser där.

dagmarskitchen.se

 

Susannes Johnsson (Norrland)

Vem? @matsusanne

Hur många? 3.1K följare

Vad? TV-kocken Susanne brinner för god mat, och delar gärna med sig av recept som förmedlar matglädje och inspiration, ofta med en touch av Norrland.

blogg.svt.se/susanne

 

Mårtenssons kök (Skåne)

Vem? @martenssonskok

Hur många? 1.5K följare

Vad? Matbloggande paret Anki och Håkan är två matglada skåningar som ger mattips från deras kök. Vi älskar i synnerhet deras blogginlägg under kategorin ”Veckomatsedel”.

martenssonskok.blogspot.co.uk

 

Matiga recensioner

Flora Wiström

Vem? @florawis

Hur många? 13.8 K följare (Instagram)

Vad? Flora är en skribent och illustratör bosatt i Stockholm, med en förkärlek för vegetarisk mat av alla dess slag. Med fantastiska recept och ärliga recensioner av restauranger hon besöker, är Floras blogg ett träffsäkert ställe att hitta inspiration för vegetarisk kost.

flora.metromode.se

 

Robbans bästa

Vem? @robbankwok

Hur många? 1.3K följare (Instagram)

Vad? Om det är något vi svenskar är bra på så är det att fika. Med Robbans hjälp får läsarna tips på såväl fik runtom i landet som personer inom matvärlden att hålla koll på.

robbansbasta.se

 

Matsmart

Vem? @dietistannica

Hur många?  688 följare (Instagram)

Vad? Annicas matfilosofi grundas i en tro på allsidig kost med långsiktiga resultat. På bloggen delar hon med sig frikostigt av ärliga och omfattande kokboksrecensioner.

dietistannica.com

 

In the kitchen

Vem? @andreasivarsson

Hur många? 994 följare (Instagram)

Vad? Andreas bloggar om recept han testar, öl han bryggt och restauranger han har besökt. Med journalistiken i bakfickan och en nypa humor levererar han innehåll som är både informativ och inspirerande.

inthekitchen.se

Vegan

 

Våra oköttsliga lustar

Vem? @okottslig

Hur många? 813 följare (Instagram)

Vad? Amanda och Eveline jobbar med tesen att grönt är gott och bjuder på många veganska och vegetarisk recept med säsongsbaserade råvaror.

okottslig.blogspot.co.uk

 

Hanna Göransson

Vem? @hurbrasomhelst.se

Hur många? 35.4K följare (Instagram)

Vad? I sin välbesökta blogg delar Hanna med sig av nyttiga recept och träning för själen såväl som kroppen – allt som får dig att må hur bra som helst!

hanna.metromode.se

 

Landleys Kök

Vem? @madlandley

Hur många? 10.5K (Instagram)

Vad? Madeleine driver en av Sveriges största matbloggar, som innehåller en salig blandning av recept, recensioner och vintips. Hennes fokus ligger på att matlagning ska vara enkelt och kul, och smaka gott förstås!

landleyskok.se/omlandleyskok

 

Green Kitchen Stories

Vem? @luisegreenkitchenstories och @gkstories

Hur många? 109K och 197K följare (Instagram)

Vad? Paret David och Luise lagar hälsosam och enkel vegetarisk mat baserad på ekologiska produkter. Deras recept är enkla och rena, och är sann inspiration till att börja laga nyttig mat.

greenkitchenstories.com

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name