Topp 10 Romantiska restauranger i Stockholm

Oavsett om det är en partner, vän, familjemedlem eller annan person som står dig nära så är denna månad en chans att uppmärksamma någon man tycker om lite extra. Med ett mysigt restaurangbesök exempelvis.

1. Himlen Boka Himlen
Södermalm

Himlen

Himlen

1959 hade Skattemyndigheten sitt huvudkontor i byggnaden som i folkmun numera kallas för Skatteskrapan. I denna funkisskapa, 140 meter över marken, ligger restaurang Himlen som bjuder på en makalös utsikt över Sveriges vackra huvudstad. Här kan du beställa in rätter som kalixlöjrom med mandelpotatiscremé, piggvar eller lammsadel.

2. Mancini Boka Mancini
Norrmalm

Mancini

Mancini

Om du är på jakt efter en något gömd italiensk pärla i Stockholms krogdjungel, ska du ta vägarna förbi Mancini. Som en del av slow food-rörelsen har de även en gerdigen vinlista med ett imponerande utbud av röda viner, som passar alldeles utmärkt till deras pasta eller avsmakningsmenyer.

3. Lux Dag för Dag Boka Lux Dag för Dag
Lilla Essingen

Lux Dag för Dag

Lux Dag för Dag

Om du inte redan besökt en Michelin-belönad restaurang är det hög tid. Och vilket tillfälle passar inte bättre än alla hjärtans dag? Hos Lux Dag för Dag skapar Henrik Norström med team en ny meny varje dag. Allt är råvarustyrt och baserat på tillgång. Dessutom har lokalen ett fantastiskt ljusinsläpp och en klassisk inredning som i sig själv är värt ett besök.

4. Prinsen Boka Prinsen
Norrmalm

Prinsen

Prinsen

Prinsen är en anrik restaurang i Stockholm. Sedan sekelskiftet har gäster besökt restaurangen som legat på samma adress sedan dess. Menyn skvallrar om klassiska svenska och franska maträtter.

5. Smak Boka Smak
Norrmalm

Smak

Smak

Hos restaurang Smak är det just smakerna som står i centrum. På menyn finns exempelvis hasselnöt med bakad röding, brynt smör och forellrom. Restaurangen är inredd med detaljrika gobelänger och minimalistiska lampor.

6. Teatergrillen Boka Teatergrillen
Östermalm

Teatergrillen

Teatergrillen

Teatergrillen är restaurangen som fått sitt namn efter närheten till Dramaten. Med i stort sett oförändrad interiör sedan 1968 är det här stället du ska gå till om du är ute efter elegans, charm, romantik och tradition. Restaurangen serverar både svenska och franska klassiker, så som Ecaille d’Argent-ostron, kryddad lättrökt lax och renytterfilé.

7. Trattorian Boka Trattorian
Kungsholmen

Trattorian

Trattorian

Är du ute efter den där lite charmigt brokiga och romantiska feelingen? Du vet, en ombonad miljö med massor med olika stolar, korgar som hänger i taket, kopparkastruller och växter. Exakt så är det på restaurang Trattorian. På detta italienska hak kan du njuta av klassiker som handbakad ravioli, tagliatelle med oxragu och parmesan samt kalventrecoté med spenat, parmesan och tryffel.

8. Brasserie Makalös Boka Brasserie Makalös
City

Brasseri Makalös

Brasseri Makalös

Brasseri Makalös har fått sitt namn från byggnaden Slottet Makalös som uppfördes av en franskättad fältherre på mitten av 1600-talet och låg vid Kungsträdgården. Här är det franskt tema, både när det kommer till miljön och maten. Testa att beställa in en klassiker som Cassoulet du Midi eller Mousse de foie gras.

9. Villa Godthem Boka Villa Godthem
Södermalm

Villa Godthem

Villa Godthem

Villa Godthem var från början en grosshandlarvilla som byggdes 1897. En beundrare till operasångaren Carl Johan Uddman byggde den privata bostaden som en gåva, som är rikt utsmyckad med träarkitektur i klassisk Schweiz-stil.

10. Stallmästaregården Boka Stallmästaregården
Vasastan

Stallmästaregården

Stallmästaregården

Stallmästaregården är ett av Stockholms äldsta värdshus. Här finns både rökeri, rotisseri och träkolsgrill som används flitigt. När du ändå är på plats, passa på att njuta av utsikten över Brunnsviken.

About Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name