Topp 10 restauranger under Stockholm Prideparad


I år har Sverige äran att vara värdland för EuroPride 2018! I Stockholm pågår festivalen mellan 27 juli-5 augusti, för att sedan flyttas ner till Göteborg under 14-19 augusti. EuroPride i Stockholm avslutas med den berömda Prideparaden som tar plats lördag 4:e augusti. För dig som inte deltar i den 4,3 km långa paradvägen men vill ta del av Prideparadens folkfest, har vi här listat topp 10 restauranger som ligger längs paradens väg genom Stockholm city.

1. Trattorian Boka Trattorian
Norr Mälarstrand, kajplats 464

Trattorian

Alldeles vid Norr Mälarstrand med utsikt över Riddarfjärdens vatten ligger den mysiga italienska restaurangen Trattorian. Delikatesser från hela Italien finns på den breda menyn, vare sig du är sugen på ett gäng antipasti, pizza eller en krämig pasta hittar du något smarrigt i Italiens tecken hos Trattorian.

2. Pontonen STHLM Boka Trattorian
Norr Mälarstrand, kajplats 464

Pontonen STHLM

Precis som Trattorian kan intilliggande Pontonen stoltsera med fantastisk utsikt över Riddarfjärden. Uppfriskande cocktails, en fräsch och somrig meny och perfekt vy för att uppleva Pride paraden erbjuds hos Pontonen STHLM.

3. Sheraton threesixtyº Boka Sheraton threesixtyº
Tegelbacken 6

Sheraton threesixtyº

I samma byggnad som Sheraton Stockholm Hotel ligger den här franskinspirerade restaurangen. Moules frites, chèvre chaud och konfiterad anka är några av smakproven från brasseriemenyn hos Sheraton threesixtyº. För den som inte bor i Stockholm erbjuder Sheraton Hotel även ett speciellt Pride hotellpaket!

4. Luzette Boka Luzette
Centralplan 25

Luzette

Restaurang Luzette huserar i en kulturmärkt lokal från 1871 och har inte bara perfekt läge på Stockholms Centralstation, utan även en vacker matsal med högt i tak och tydlig internationell känsla. Här är det franska influenser som dominerar och i kökets hjärta finns även ett rôtisserie som ger kockarna ett fantastiskt tillagningsredskap.

5. Kött och Fiskbaren Boka Kött och Fiskbaren
Gamla Brogatan 40

Kött och Fiskbaren

Mat från hav och gård är vad som serveras här, precis såsom namnet antyder. Menyn har specialiserat sig på proteinrika rätter och inkluderar råbiff, charkplanka, färska skaldjur och dagens fisk, som serveras i en mysig och rustik miljö.

6. Teaterbrasseriet Boka Teaterbrasseriet
Kungsgatan 70

Teaterbrasseriet

Precis i korsningen Vasagatan och Kungsgatan ligger hotellet Grand Central by Scandic, där Teaterbrasseriet inryms. Restaurangen har stora fönster ut mot Vasagatan och här kan du njuta av svenska klassiker, spännande rätter från världen över och kreativa cocktails från det duktiga barteamet.

7. East Boka East
Stureplan 13

East

Restaurang East ligger strategiskt vid Stureplan och mötesplatsen Svampen. Till den populära uteserveringen flockas stockholmare och besökare för restaurangens fantastiska läge och för att avsmaka den smakrika asiatiska menyn.

8. Sturehof Boka Sturehof
Sturegallerian 42


Restaurang Sturehof har sedan öppnandet 1897 varit ett riktigt landmärke i Stockholm. Skaldjur och fisk får stor plats på menyn, medan vinlistan är lång och genomarbetad. Här har den omåttligt populära uteserveringen även ett härligt solläge nästan hela dagen.

9. Taverna Brillo Boka Taverna Brillo
Sturegatan 6


Med en uteservering längs med Sturegatan blir Taverna Brillo en utmärkt utkikspost under Prideparaden. Den uppsluppna stämningen hos Brillo bidrar i sig till själva festivalstämningen, såväl som den spännande menyn som baseras på det italienska köket och presenteras i svensk tappning.

10. Restaurang Hantverket Boka Restaurang Hantverket
Sturegatan 15


Ett stenkast från Humlegårdsgatan och Stureplan ligger Restaurang Hantverket. Hantverket står i fokus i restaurangen och genomsyrar likväl maten som inredningen. Maten lagas från grunden med hjärta och själ, precis som en riktig hantverkare arbetar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name