Topp 10 restauranger för Alla hjärtans dag i Stockholm

Om den 14:e februari är den mest romantiska dagen på året kan säkert diskuteras, men icke desto mindre är det en dag att visa lite extra kärlek till någon man tycker om. Att vägen till en mans eller kvinnas hjärta går genom magen är kanske en gammal klyscha, men vi är beredda att hålla med. Så varför inte säga det med ett restaurangbesök? Här listar vi 10 restauranger i Stockholm för Alla hjärtans dag som har den rätta romantiska stämningen.

1. Oummi
Gamla Stan

Oummi

Stig in i en ny värld hos restaurang Oummi. Här möts du av en läcker miljö med orientaliska vibbar, en bar med genomtänkt drinkmeny och genomgående hög trivselfaktor. På Oummis meny står det libanesiska köket i fokus som blandas med europeiska influenser. Här kan du välja mellan en rad varma och kalla meze, såväl som mellan- och huvudrätter. Har du svårt att bestämma dig från den välfyllda menyn kan du välja en satt meny som baseras på kött eller fisk, samt en rad grönsaksröror och rätter, perfekt för en middag för två.
Boka Oummi

2. Svartengrens
Vasastan

Svartengrens

Hos restaurang Svartengrens är det svenskt kött som står i fokus. Köttet kommer från småskaliga producenter i Stockholms skärgård som arbetar på ett ansvarsfullt sätt – kvalitet och spårbarhet av råvarorna är av högsta vikt hos Svartensgrens. Här slår du dig ner vid bord med vita dukar och tända ljus, och i väntan på maten rekommenderas att beställa en läcker cocktail från den kreativa drinkmenyn.
Boka Svartengrens

3. Isolé
Östermalm

Mitt på Östermalm hittar du restaurang Isolé som bjuder på vibbar från lite varmare breddgrader. För de vibbarna står det sydamerikanska köket, musik med salsarytmer, och en varm, ombonad lokal. På menyn finns en rad smårätter som gärna kan delas i sällskapet. Entrecôtetacos med koriander, habanerokräm och karamelliserad lök, vitlöks- och chilifrästa scampi med koriander och lime, samt friterad manchego med fikonmarmelad är några av rätterna du kan beställa här.
Boka Isolé

4. Döden i grytan
Vasastan

Döden i grytan

Med exponerade tegelväggar, trämöbler och ljus på borden förs tankarna till en livlig trattoria på en av Roms snäva gränder när man stiger in på restaurang Döden i grytan. Intrycket förstärks av dofter av stekt pancetta, vitlöksfrästa vongole veraci och färskriven tryffel. Men istället för att befinna dig i Rom, befinner du dig i Norrtull i Vasastans utkant. Om du är ute efter en romantisk kväll på tu man hand i okonstlad italiensk stil är Döden i grytan rätt val.
Boka Döden i grytan

5. Lebanon Meza Lounge
Norrmalm

Lebanon Meza Lounge

När man vill fokusera på sitt sällskap och inte behöva våndas över menyns alla valmöjligheter, stavas lösningen avsmakningsmeny. För ett roligt och socialt sätt att äta rekommenderas meze, libanesiska smårätter som hos Lebanon Meza Lounge. Här kan du tillsammans med ditt sällskap avnjuta en klassisk avsmakningsmeny med 15 kalla och varma rätter som väljs ut av kocken. Som prick över i avnjuts menyn i en läckert orientaliskt inredd lokal som sätter den rätta mysiga stämningen.
Boka Lebanon Meza Lounge

6. Jim & Jacob
Vasastan

Jim & Jacob

Restaurang Jim & Jacob på Surbrunnsgatan har en intim känsla, få bord och kan bäst beskrivas som en lyxig kvarterskrog. Enligt Jim & Jacobs egna ord är det krogen där glasen klingar och maten står i fokus. Det är till och med okej att göra bort sig och slafsa en aning. Det tolkar vi som en skönt avslappnad miljö, helt rätt när matupplevelsen står i fokus! På menyn står svenskinspirerade tapasrätter, och för den som inte kan välja finns passande nog menyn ”Beslutsångest”.
Boka Jim & Jacob

7. Brasserie Bobonne
Östermalm

Brasserie Bobonne

Fransmännen kan både mat och romantik – så styr kosan mot Brasserie Bobonne och låt dig förflyttas med sinnena till Frankrike! På den här franska kvarterskrogen serveras vällagade klassiker som moules, boef bourguignon och chèvre chaud. En del av Bobonnes meny byts ut varje vecka och baseras på säsongens bästa råvaror. På vinlistan återfinns ett gediget utbud av bra franska viner, varav många serveras på glas.
Boka Brasserie Bobonne

8. Smak
Norrmalm

Smak

Ett kort promenad från Hötorget ligger restaurang Smak som har fokus på, ja, smaken givetvis. Menyn är uppbyggs av ”smaker” där tre smaker motsvarar en huvudrätt, fem motsvarar en förrätt samt huvudrätt, medan sju smaker innebär en trerättersmeny. Så du kan helt enkelt komponera ihop din egen avsmakningsmeny. Till varje smak kan du även välja drycker som serveras som mindre glas.
Boka Smak

9. Mancini
Norrmalm

Mancini

Mancini är en klassisk italiensk restaurang i Stockholm som ligger något undangömd intill Brunkebergstunneln. Här står kvalitet i centrum och Mancini kan bäst beskrivas som italiensk fine dining. Vill man dela på maten för en middag på tu man hand kan man inleda middagen med kökets val av förrätter. Fortsätt sedan med en bistecca alla fiorentina, T-bone steak, som grillats till medium-rare. Som grädde på moset kan middagen avrundas med desserten ”la sinfonia italiana” som hos Mancini består av hasselnötsglass, crême brûlée och panna cotta.
Boka Mancini

10. Stallmästaregården
Norrtull

Stallmästaregården

Med sitt natursköna läge vid Brunnsviken är restaurang Stallmästaregården ett välrenommerat värdshus som andas svunna tider. Till Alla hjärtans dag erbjuder de en välkomponerad trerättersmeny med kött- och fiskalternativ, och som avrundas med en chokladfondant med vaniljglass, rostad vit choklad och jordgubbskräm. För den som vill förgylla även fredagen med en lyxig hotellfrukost, inhyser Stallmästaregården ett hotell med personligt inredda rum.
Boka Stallmästaregården

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name