Nu har The Market öppnat!

Öppning på Scandic Continental, Vasagatan 22

Öppning på Scandic Continental, Vasagatan 22

Med restaurang, 3 barer och drop in coffee house hade Scandic Continental på Vasagatan 22 en grand opening den första april. Nope, inget aprilskämt.

Caldo Coffee, Scandic Continental

Caldo Coffee, Scandic Continental

När citybanan står färdig kan man kunna åka upp för rulltrapporna på Vasagatan och hugga en cappucino på Caldo Coffee på vägen till jobbet. Caféet ligger placerat i hotellet och precis intill Citybanas rulltrappor. Det finns även smörgåsar, bakverk och sallader att äta på plats eller att ta med.

The Market

The Market

The Market

The Markets kök

I hotellet finner du även The Market, en restaurang som har det gröna i fokus, med ekologiskt och närodlat i den mån det går. I restaurangen finns ett rotisseri, både under lunch och middag, som utgör basen på menyn, där man väljer till sitt protein.

The Market

The Market

Chokladkräm - The Market

Chokladkräm – The Market

Under vårt besök fick vi provsmaka en dessert som var en blandning mellan svenska fjället och New York. Chokladkräm med råmarinerade havtorn, halvtornsgelé och krossade maränger. Smaka på den ni. För undertecknad som har en viss förkärlek till choklad uppskattades detta, men då själva chokladkrämen är rätt mäktig kan detta enkelt delas mellan två personer.

The Capital

The Capital

Takterrassen, The Capital

Takterrassen, The Capital

Från The Market kan du med en glashiss åka upp till takbaren The Captital. Baren ligger inomhus, men om det är fint väder vinner nog takterrassen, med rum för 120 personer, alla gånger. Utsikten över uppiffade Centralstation, Stadshuset, vattnet och hela vägen över till Södermalm får en att inse att huvudstaden aldrig slutar att förvåna. I baren, som är som en korsning mellan New York och Londons roof top barer, finns en enklare barmeny för den som är sugen på något lättare till kvällsdrinken.

Drinkdetaljer, The Capital

Drinkdetaljer, The Capital

The Market

Klarabergsgatan 41, 111 21, StockholmAbout Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name