Tävla och vinn exklusiv stekgryta från Le Creuset!

Just nu har du möjlighet att vinna en fantastisk stekgryta från välrenommerade Le Creuset (värde: 1 799 kr)!

Ta gärna en titt hos Bagaren & Kocken där du hittar Sveriges största sortiment av Le Creuset-grytor. Alla Le Creusets grytor är emaljerade på alla ytor och fungerar utmärkt att användas på alla typer av värmekällor.

Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att berätta vilken rätt du helst skulle vilja tillaga i stekgrytan och varför. Ditt svar mailar du senast 18:e augusti till: marketing.sweden@bookatable.com

30 Comments

Sara Cirino Ljungström

En sådan gryta passar bra för långkok av något slag, så jag skulle gärna laga en härlig köttgryta, till exempel en klassiker som Beuf bourgignon. Exempelvis högrev kan jag tänka mig att använda och jag tycker om att skära köttet i små bitar så att det verkligen blir mört och genomkokt. Många små goda steklökar ska det vara i grytan, tycker jag.

Reply
Salomon Rytz

Inkokt nötbringa, som får koka in tillsammans
med diverse grönsaker och kryddor. Det är
comfort food, som passar utmärkt under alla
årstider och gör sig bäst i en gjutjärnsgryta.

Reply
Linnéa Lindgren

Jag skulle göra pulled pork, en rätt jag inte har vågat mig på utan en gjutjärnsgryta. En mustig rätt med mycket smak, och jag tänker mig lite surdegsbröd till. Eller varför inte ett "kastrullbröd"?
Serveras: en skiva surdegsbröd, på med lite av fettet som köttet släpper ifrån sig efter att ha låtit köttet vila 2 dagar i kylskåp, och sen massor med bitar av köttet. Om man adderar en till skiva blir det en mumsig pulled pork-burgare! Egentligen behövs inget mer.

Reply
Alexandra Gedda

Att ta tillvara på alla goda svenska råvaror är en sann glädje för mig.
Jag skulle kärleksfullt laga en gryta, på sommaren blir det torsk och skaldjur och på hösten skogens läckerheter.

Reply
Alex Sarnobat

I'd love to make a Slow Cooked Lamb Shank in a Le Creuset as it keeps the heat evenly balanced and sealed in the pan.

Reply
Eva Törnblom Pettersson

Jag vill laga mustiga grytor, steka söndagsstek. Men framförallt vill jag prova att laga Boeuf Bourguignon efter filmen Julia & Julie som jag nyss sett. Jag vill kunna bjuda familj och vänner på god mat tillagat i snygg stekgryta från Le Creuset!

Reply
Karin Larsson

Jag lyfter på locket på min svarta skönhet som nu puttrat på hällen i snart en timme. Mot mig strömmar ångan som doftar ljuvligt med inslag av enbär, rödvin, peppar och timjan. Termometern visar 60 grader. Älgsteken är snart klar. Jag kollar mot bordet där mina vänner sitter och pratar glatt med varandra. Ikväll kommer vi att ha en underbar kväll tillsammans. *lycka*

Reply
eva andersson

jag skulle vilja laga pulled pork i denna fina underbara gryta

tänk själv hur gott detta skulle bli.

Reply
Mikael Hansen

Jag skulle verkligen länge rostbiff svansar, lök, vitlök,morötter och tomater i kruka, stegtid 3-4 timmar. Förmodligen mer efterårsmad, men det är bara bra.

Reply
Johanna Zetterman

Min rätt:

Älgstek med lingon/dijonsenap/rosmarin och vitlök.
Serveras med smörslungade morötter (från det egna landet) som rostas hela i ugn, potatis och jordärtskockspure samt en sås gjort på skyn av steken/spadet i Le Creuset grytan för att ta tillvara på alla smakerna.
Toppa med lite färska lingon och ett par timjankvistar!

Reply
Natalya Carlsson

Min sambo säger att allting jag lagar smakar inte lika gott som grytor som hans mamma gjorde i en Le- Creuset gryta. Jag skulle vilja vinna grytan och laga fläskgryta i mexikansk sås.

Reply
Susanna Ekengren

Jag kommer att laga pulled pork på grillen långsamt tillagad medans jag kan påta i trädgården eller ta ett glas rött. För att jag äntligen kommit på (sent trots hypen) att det är en fantastiskt god, enkel och även billig rätt som gör sig bäst i en gryta från Le Creuset.

Reply
Mikael Persson

Naturligtvis ska det tillagas en Bœuf Bourguignon. Den bästa gryträtten i den bästa grytan. Kan inte bli bättre.

Reply
Nellie Westerberh

Som en matglad och nybliven student så ser jag inga begränsningar när det kommer till matlagningen. Jag vill prova allt från nya fräscha rätter till de mer traditionella. Just i detta fall så är jag mest spänd på att laga mormors gamla kalopsrecept. Ett utvecklat sådan med nya spännande kryddningar och idéer som tillsammans gottar ihop sig i stekgrytan

Reply
Rolf Qvale

Jag skulle inviga grytan med att tillaga en vild Beauf Bourgignon baserad på grytbitar av älg i stället för nötkött. Förutom viltkryddar samma ingridienser. Rätten ska få gona sig på svag värme i minst fyra timmar och serveras med att kraftigt rödvin.

Reply
Eva Tiwe

Jag vill laga pulled pork.
En enkel och billig rätt som sköter sig själv i ugnen och som passar utmärkt att laga på låg temperatur i en stekgryta av hög kvalitet.

Reply
Martin Wåhleman

Hej!
Jag är med i ett middasgäng som besöker varandra regelbundet. Jag har en mindre stekgryta som jag lagade en boef bourgogne med som fick sjuda i 13 timmar men då min vanliga stekgryta inte är emaljerad gav den en viss smak av järn som jag gärna skulle vara utan. Nu verkar det inte bättre än att jag har fått tag på ett älgkött jag skulle vilja testa med istället för högrev och fransyska. Kort och gott! Jag vill laga boef bourgogne på älg och slippa järnsmaken! Fantastiskt gott när hösten kommer och primörerna kommer!

Reply
Alexandra Almquist

Jag skulle utan tvekan göra en riktig boef bourgogne enligt Julia Childs underbara recept. Det är helt omöjligt att få smakerna från sidfläsket, de härliga örterna och det mustiga rödvinet att blomma ut på ett liknande sätt som i en äkta stekgryta.

Reply
Hannah Wiblom

Vinner jag denna gryta ska jag äntligen ge mig i kast att premiärlaga mannens favoriträtt. Pulled pork! En rätt som ska tillagas i en riktig stelgryta, något som vår hem saknat länge nog. Får serveras i hembakat bröd och med coleslaw.

Reply
Petter Skarbäck

Tjälknöl, det är snart dags för jaktsäsong och då behöver frysen tömmas på stekar som är kvar sedan förra hösten och vad passar då bättre än den fantastiska rätten tjälknöl. Till detta behövs en bra gryta från Le Creuset.

Reply
Charlotte Hörnstedt

Jag skulle givetvis laga en Bouef Bourguignon!
Det var väl därför Le Creuset gjorde en stekgryta? För att alla hemmakockar skulle kunna laga den bästa maten!

Reply
Sofie Roslund

Min man skulle gjort sin fantastisks kalops på mormors vis som får stå och puttra flera timmar för att köttet ska bli riktigt mört! Detta är för mig riktigt svensk "soulfood". Drömgrytan från Le Creuset har både min man och jag suktat efter i affären.

Reply
Andreas Lambert

Käkade "pulled pork" för första gången nu på semestern. Skulle vilja göra en egen variant i en stekgryta som denna.

Reply
Kenneth Savbring

Hej,

Jag skulle använda grytan till att laga mat i ugnen.
Perfekt till bland annat Boeuf bourguignon , Coq au vin
och den elsassiska Baeckenofe.

Reply
Anna Söderberg

Jag skulle vilja laga Bœuf Bourguignon i höst så det vore toppen att vara startklar med en gryta inför kommande mörka höstkvällar….

Reply
Ann-Christine Jenbratt

Hösten närmar sig med fart. En mustig kalops till mina kära vill jag bjuda på kalas

Reply
emma

Jag skulle göra ett riktigt långkok, en chiligryta som får stå och puttra på spisen i flera timmar. Som tillbehör serverar jag guacmole och ett gott bröd.

Reply
sawen

hejsan
jag vill jätte gärna vinna den fina stekgrytan för att jag älskar och laga mat .

Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name