Stockholms fem bästa tapasrestauranger

Alla storstäder måste ha sina charmiga tapasbarer! Den spanska plockmaten smakar lika bra oavsett om du är vrålhungrig eller bara ute efter en social stund med nära och kära. För att ge er alla en extra push i detta kyliga höstväder så har vi skapat en topp 5-lista med tapasrestauranger runt om i Stockholm! Nedan finner ni våra favoriter!

1 – Boqueria 

Denna härligt spanskinfluerade restaurang mitt i Mood-gallerian är ett självklart tapasalternativ, inte minst till helgen då den populära brunchen lockar med gudomlig mat. Även resten av veckan är fylld av ett brett tapasutbud tillsammans med livlig stämning, öppet kök och internationell atmosfär.

boqueria683(bild från DN.se)

Adress: Jakobsbergsgatan 17, Mood Stockholm City.

 

2 – Sthlm Tapas 

Här hittar du internationella smårätter i tapasformat för alla smaker. Allt från quesadillas till något så exotiskt som koreansk kimchi. Du hittar Sthlm Tapas på 3 olika adresser runt om i Stockholm. Hit går du om för att smaka på smått och gott från hela världen!

sthlm-tapas-kungsholmen-kungsholmenlilla-essingen-stockholm-2

Boka ditt bord här!
Adress: Pontonjärgatan 28, Stockholm

 

3 – Mondo Tapas 

En kort bit från den lummiga Observatorielunden i Stockholm ligger denna härliga restaurang. Så fort du kliver innanför dörren känner du av vibbarna från det spanska köket såväl som inredningen. Mondo passar för alla tillfällen!

mondo-tapas-vasastan-stockholm-3

Boka ditt bord här!
Adress: Odengatan 47, Stockholm

 

4 – Tapas & Vinbar valvet 

I ett anrikt stenhus på Södermalm i Stockholm hittar du denna underbara restaurang, Tapas & vinbar valvet. Här kan du pröva mängder av intressanta spanska smårätter eller upptäcka smakrika viner från hela världen. I deras barrum och vinkällare är det mer än okej att tillbringa sina timmar efter jobbet med kollegorna eller vännerna!

tapas-vin-bar-vinvalvet-sodermalm-stockholm-2

Boka ditt bord här!
Adress: Södermalmstorg 8, Stockholm

 

5 – Lizzaran 

Från Spanien via New York och cirka 30 andra länder världen över kommer Lizzaran på en given 5:e placering. Här hittar du autentiska pinchos och tapas för hela slanten, och självklart serveras deras hemgjorda Sangria.

lizarran-sodermalm-stockholm-1

Boka ditt bord här!
Adress: Renstiernas gata 19, Stockholm

Så ta chansen nu när solen skiner att faktiskt gå ut och äta lite god tapas!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name