Topp 10 Stockholms bästa restauranger under Pride

Kasta över restauranger längs med Pride-paraden

Kasta över restauranger längs med Pride-paraden

Nordens största Pride-festival sedan 1998 är äntligen här!  Den 31 juli till 6 augusti pågår festivalen, och lördagen den 5 augusti går den berömda paraden genom Stockholms stad. Med vår alldeles egna karta kan du slå dig ner på någon av våra restauranger och njuta av paraden.

1. Pontonen STHLM Boka Pontonen STHLM
Kungsholmen

Pontonen STHLM

Pontonen STHLM

Under Pride-paraden kan du placera dig på första parkett hos Pontonen STHLM. Med svårslagen utsikt och en meny som erbjuder havets läckerheter kan du här uppleva svensk sommar när den är som bäst medan det färgglada paraden tågar förbi.

2. Trattorian Boka Trattorian
Kungsholmen

Trattorian

Trattorian

Trattorian är restaurangen på Kungsholmen vid Norr Mälarstrand som serverar italienska delikatesser och en oslagbar vy över Riddarfjärden. Med klassiker som antipasti, pizza Margherita och tiramisù på menyn kan du räkna med att bli mätt och belåten.

3. Luzette Boka Luzette
Norrmalm

Luzette

Luzette

Är du ute efter en restaurang med klockren placering intill Stockholms Central i en kulturmärkt lokal från 1871, ska du gå till Luzette. Namnet betyder ljus och är något som restaurangen genomströmmas av. Med franska bistro-vibbar kan du njuta av en meny satt av kökschef Jessica Thelin och inspiratören Tommy Myllymäki, där du exempelvis kan hitta kryddgrillade hjortracks och halstrad råbiff.

4. The Meat Boka The Meat
Norrmalm

The Meat

The Meat

Med ruffig inredning, industriell feeling och det bästa från det sydamerikanska köket kan du på restaurang The Meat beställa in både vegetariska alternativ och maffiga burgare. Vad sägs om vegetariska fajitas eller 200 gram black angus? Restaurangen ligger på 2 minuters gångavstånd från Stockholms Centralstation.

5. Weidao Boka Weidao
Norrmalm

Weidao

Weidao

Weidao på Vasagatan 7 vid Centralstation har fokus på det kinesiska, japanska, koreanska och thailändska köket, och passar dig som handen i handsken oavsett om du är ute efter en tilltugg och dryck under eftermiddagen eller vill njuta av en ordentlig middag i lugn och ro.

6. Bistro Rigoletto Boka Bistro Rigoletto
Norrmalm

Bistro Rigoletto

Bistro Rigoletto

I direkt anslutning till den anrika galabiografen Rigoletto hittar du Bistro Rigoletto. Sedan starten 1939 har biopalatset varit en klassisk institution i huvudstaden, placerad mitt på Kungsgatan som en stadig hållplats i Stockholms uteliv. Helt enkelt en given plats som åskådare av Pride-paraden.

7. Sturehof Boka Sturehof
Östermalm

Sturehof

Sturehof

Med öppnandet 1897 är Sturehof som restaurang något av ett landmärke i Stockholm. Naturligt nog dominerar skaldjur och fiskrätter, men det finns även möjlighet att prova enklare svenska specialiteter. Med stort vinkännande erbjuder de vad de själva presenterar som ett av stadens bredaste och dynamiska sortiment.

8. Taverna Brillo Boka Taverna Brillo
Östermalm

Taverna Brillo. Bildkälla: susanne.damernasvarld.se

Taverna Brillo. Bildkälla: susanne.damernasvarld.se

Taverna Brillo är något av ett matpalats placerat mitt i de fashionabla kvarteren kring Stureplan. Från serveringsdisk till delikatessbord erbjuds mängder med italiensk mat tolkad på svenska, exempelvis spagetti med köttfärssås. Mycket råvaror kommer i största möjliga mån från noga utvalda gårdar och småskaliga producenter i Sverige och Italien. Dessutom har de den berömda croissantglassen du inte får missa.

9. Jamies Italian – Sthlm Boka Jamies Italian – Sthlm
Östermalm

Jamies Italian - Sthlm

Jamies Italian – Sthlm

Blanda italiensk, fransk och svensk mat och du har Hillenbergs koncept. Med krögaren Karl Ljung bakom rodret serveras lällagad och fräsch mat i en vacker och clean miljö. Viltköttbullar med rårörda lingon och pappardelle med Karl Johan-svamp utgör en del av menyn, och i den vackra baren kan du beställa in spännande och och välsmakande drinkar av alla de slag.

10. Restaurang Hantverket Boka Restaurang Hantverket
Östermalm

Restaurang Hantverket

Restaurang Hantverket

Nära Stureplan och Humlegården hittar du Restaurang Hantverket. Här är inredningskonceptet lika självklart som hantverket och maten, där vackra möbler, goda maträtter och personlig touch kombineras i en härlig kombination.

About Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name