Sigtunahöjdens kock Niclas Jansson vinnare i internationell kocktävling

Världsfinalen av IACC:s kocktävling Copper Skillet avgjordes den 11 april 2019 i Toronto, Kanada, och på första plats i juniorklassen kom Sigtunahöjdens köksmästare Niclas Jansson. Till vardags är Niclas Jansson köksmästare på Restaurang Skog på Sigtunahöjden Hotell & Konferens, och han kan nu titulera sig som världsmästare och som årets möteskock.

Den vinnande rätten bestod av ryggbiff med tempeh i brynt smör, stuvad blomkål med äpple och lönnsirap, rostad blomkål och pumpafrön, inkokt vit sparris och äpple. Till detta serverade Niclas en sky med äpple, lök, lönnsirap, brynt smör och rödvin.

– Att sedan få stå som vinnare här i världsfinalen är oerhört stort och overkligt för mig. Det har alltid varit målet, såklart, men det är en lång väg att gå och jag lyckades ta mig hela vägen fram. Jag har laddat för detta sedan jag begav mig till Lidingö för den svenska finalen och det är overkligt att nu kunna titulera mig som Global Chef of the Year 2019, berättar Niclas Jansson.

I Niclas kök på Restaurang Skog ligger fokus på närodlat och ekologiska produkter och råvaror. Inspirationen hämtas från naturen och många av menyns ingredienser går att plocka intill knuten. Delikatesser som gran, hägg, och ängssyra är några exempel från menyn. Restaurang Skog lanserades hösten 2018 med inspiration av matprofilen och örtexperten Lisen Sundgren.

Copper Skillet arrangeras av den internationella mötesorganisationen IACC. Tävlingen är skapad för att uppmärksamma de mest konstnärliga och skickligaste kockarna på mötesanläggningarna anslutna till IACC världen över.

Boka Restaurang Skog

Restaurang Skog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name