Topp 10 Restauranger i Vasastan

Vasastan är en omåttligt populär stadsdel i Stockholm. Inom denna stadsdel hittar du områden som Sibirien, Röda bergen, Birkastan, Rörstrand, Atlasområdet och Sabbatsberg. Här finns trendiga butiker, gott om grönområden och en hel uppsjö av restauranger. Restauranger i Vasastan är just vad vi ska ta och djupdyka ner i detta inlägg. Nedan kommer listan över Vasastans topp 10 bästa restauranger.

1. Jim & Jacob Boka Jim & Jacob
Surbrunnsgatan 38

Jim & Jacob

Jim & Jacob

Om du är sugen på en god bit mat i Vasastan kan du bege dig till Jim & Jacob. Den mysiga kvarterskrogen på Surbrunnsgatan serverar goda maträtter i tapasstorlek i en intim och välkomnande lokal, som både är avskalad á la Norden med ordentliga trämaterial i såväl bord som serveringsbrickor. Även smakerna påminner om Norden, men även det franska köket som du fördelaktigen kan kombinera med ett glas vin från deras vinlista eller någon spännande ölsort från mikrobryggerier i Stockholmsområdet.

2. Cafe Colette Boka Cafe Colette
Sankt Eriksgatan 90

Cafe Colette

Cafe Colette

Som det franska restaurangnamnet redan skvallrar om så serveras Cafe Colette traditionell fransk bistromat i en genuin och hemtrevlig atmosfär. Restaurangen är dekorerad med vita väggar, söta träbord och ett härligt sorl från middagsgästerna. Här får du känslan av att du slussas till ett café i Paris med deras helfranska meny. Missa inte att beställa ett glas vin från deras vinlista med drycker från, just det, Frankrike.

3. Linguini Boka Linguini
Frejgatan 48

Linguini

Linguini

Linguini är den robusta lilla italienaren på Frejgatan i Vasastan. Här sitter du bland röda tegelväggar, trägolv och vinflaskor som stakats från golv till tak. Om du är en pastaälskare av rang så kommer du stormtrivas här, då just autentisk pasta från Italien är det svårt att inte bli förälskad i. Vad sägs om linguini med pancetta, vitt vin, grädde, lök, svartpeppar och äggula? Gärna med ett glas rött från något av Italiens vindistrikt.

4. Via Vai Ristorante Boka Via Vai Ristorante
Vanadisvägen 18

Via Vai Ristorante

Via Vai Ristorante

Liksom föregående restaurang är Via Vai Ristorante ett toppenalternativ om du behöver stilla det italienska matsuget. Denna restaurang i Vasastan har exponerade tegelväggar och klassiska rödvita dukar på borden för att förhöja stämningen ytterligare. Välj mellan antipasti, risotto, pasta och pizza från den gedigna menyn.

5. Waan Thai Boka Waan Thai
Sankt Eriksgatan 92

Waan Thai

Waan Thai

S:t Eriksgatan i Stockholm hittar du Waan Thai. Här serveras klassiska thairätter där du sitter i en stilren och exotisk inredning. Ett tips om ni är ett större sällskap är att som förrätt beställa in deras Waan Thais Mix Plate, som är en omåttligt populär blandning av fyra förrätter med vegetariska vårrullar, friterade inbakade tigerräkor, stark och syrlig papayasallad och friterad inbakad kyckling.

6. Tehran Grill Rörstrandsgatan Boka Tehran Grill Rörstrandsgatan
Rörstrandsgatan 15

Tehran Grill Rörstrandsgatan

Tehran Grill Rörstrandsgatan

Hos Tehran GrillRörstrandsgatan kan du beställa persiskt mat som tillagats med svenska råvaror. På menyn hittar du bland annat kycklinglårfilé med malda valnötter som smaksatts med granatäpple och saffransglass med pistagenötter. Missa inte heller att du under årets varmare månader kan avnjuta din måltid på deras mysiga lilla uteservering.

7. Shanti Ultimat Boka Shanti Ultimat
Karlbergsvägen 70A

Shanti Ultimat

Shanti Ultimat

Om du är ute efter en restaurang i Vasastan och dessutom genuin bengalisk mat får du inte missa Shanti Ultimat. Restaurangen maler sina egna kryddor och tillagar maträtterna efter traditionella familjerecept med fokus på fest- och högtidsmåltider. Värt att notera är att alla deras råvaror antingen är KRAV-märkta, ekologiska eller närproducerade. Dessutom är deras vinsortiment Fairtrade och drinkar samt de alkoholfria dryckerna är utan socker eller tillsatser.  Tillsammans med det dova skenet från deras Edison-lampor bidrar det hela till ett mysigt och minnesvärt avbrott i vardagen.

8. Raw Sushi & Grill Boka Raw Sushi & Grill 
Rörstrandgatan 9

Raw Sushi & Grill. Bildkälla: jannideler.com

Raw Sushi & Grill. Bildkälla: jannideler.com

Raw Sushi & Grill på Rörstrandgatan bjuder på favoriter från den japanska matkulturen i en europeiskt stilren miljö. Om du uppskattar god sushi och sashimi och samtidigt vill njuta av varma maträtter med inspiration från hibachitraditionen, är det här stället för dig.

9. Bistro Casper Boka Bistro Casper
Dalagatan 44

Bistro Casper

Bistro Casper

Bistro Casper är en modern bistro på Dalagatan. Här kan du beställa in goda maträtter kryddad med en internationell touch. På menyn hittar du maträtter som hjortköttbullar och grillad entrecote. Under sommaren har du möjlighet att välja mellan att sitta i den modernt inredda lokalen eller på deras fantastiska uteservering som blickar ut mot Vasaparken.

10. Texas Longhorn Upplandsgatan Boka Texas Longhorn Upplandsgatan
Upplandsgatan 56

Texas Longhorn Upplandsgatan. Bildkälla: trenad.se

Texas Longhorn Upplandsgatan. Bildkälla: trenad.se

Är du på jakt efter en skön pub med härlig mat och bra service är Texas LonghornUpplandsgatan ett perfekt alternativ. Om dessutom hjärtat klappar ett extra slag för saftiga stekar och kylda margaritas är det jackpott. Menyn skvallrar om både kvalitet och renodlad Texas-kultur, så ett bord här gör du rätt i att boka.

About Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name