Topp 10 restauranger nära Strandvägen

Strandvägen sträcker sig längs Nybrovikens vatten och är Stockholms kanske vackraste och pampigaste gata med sina klassiska fasader och torn. Här på en av Stockholms mest exklusiva adresser finns en rad klassiska och väletablerade restauranger, ikoniska butiker som Svenskt Tenn och högklassiga bostäder. Många välbesökta restauranger ligger mitt på Strandvägen med utsikt över Nybroviken, medan andra ligger ett stenkast runt hörnet från den populära gatan. Efter middagen kan man lugnt strosa ned från Nybroplan mot Djurgårdens grönområden, Skansen och Gröna Lund och beundra Stockholm från en av dess bästa sidor.

1. Hotel Diplomat Boka Hotel Diplomat

På Strandvägen

Med sina klassiska röda markiser och vita fasad är Hotel Diplomat lätt att känna igen på Strandvägen. Det klassiska hotellet är något av ett landmärke på Östermalm och även dess restaurang. Här äter du klassiska svenska rätter i en lyxig miljö med utsikt över Nybroviken.

2. Bistro Linné Boka Bistro Linné

På Strandvägen

Charmiga Bistro Linné har ett fantastiskt läge mitt på Strandvägen med utsikt över Nybroviken. Här serveras svenska klassiker med en lyxig och modern twist. Sommartid har Bistro Linné en härlig uteservering med solläge som bjuder in till en lång lunch eller en skön after work.

3. The Strand Boka The Strand

200 meter från Strandvägen (3 min promenad)

Svenska brasseriet The Strand ligger på Blasieholmen och har utsikt över Nybroviken och pampiga Strandvägen på andra sidan vattnet. I en modern designmiljö bjuder köket på rätter baserade på ekologiska och närodlade råvaror med svensk kokkonst i fokus.

4. Riche Boka Riche

150 meter från Strandvägen (2 min promenad)


Ikoniska restaurang Riche har i över 100 år varit en mötesplats på Birger Jarlsgatan. Här dinerar du i en anrik miljö med linnedukar, spegelklädda väggar och kristallkronor i taket. Franska brasserierätter mixas med svensk husmanskost under kreativ ledning av stjärnkocken Tommy Myllymäki.

5. Teatergrillen Boka Teatergrillen

120 meter från Strandvägen (2 min promenad)

Runt hörnet från Dramaten ligger Teatergrillen som gör skäl för sitt namn. Röd sammet, Stockholmsmålningar på väggarna och vinglas hängandes i barens lampor väver in influenser från teatervärlden. Teatergrillen öppnade 1945 och den unika interiören skapades av scenografen Yngve Gamlin på uppdrag av Tore Wretman och är än idag välbevarad.

6. Prinsen Boka Prinsen

300 meter från Strandvägen (4 min promenad)

Restaurang Prisen har legat på samma adress sedan dess öppning 1897. Prinsen är utan tvekan en av Stockholms mest klassiska restauranger och har en antik miljö som omsorgsfullt restaurerats. På menyn finns de mest omtyckta svenska klassikerna som biff à la Rydberg, sillbricka och toast Skagen, samt rätter med franska influenser.

7. Brasserie Elveket Boka Brasserie Elveket

500 meter från Strandvägen (6 min promenad)

En kort promenad från Strandvägen ligger Brasserie Elverket i en lokal som tidigare huserade just ett elverk. Här på Linnégatan 69 bjuder Elverket på en klassisk brasseriemeny i en miljö med fransk 20-tals anda, industriella inslag och inspiration från teatervärlden.

8. Villaggio Grill Italiano Boka Villaggio Grill Italiano

200 meter från Strandvägen (3 min promenad)

Den stilrena italienska restaurangen Villaggio Grill Italiano ligger i en ljus och fräsch lokal på Östermalm. Här kan man njuta av godbitar från det italienska köket som saltimbocca alla romana, vitello tonnato och krämig burrata. På sommaren öppnas även den generösa uteserveringen mot Skeppargatan upp.

9. Tapir Boka Tapir

230 meter från Strandvägen (3 min promenad)

Hos restaurang Tapir i Stockholm kan man njuta av rustik fransk bistromat i en ljus lokal med röda lädersoffor. Tapir drivs av två vänner som tillsammans har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Här bjuder de på god mat utan krusiduller i en miljö där gästerna ska känna sig välkomna och som hemma.

10. Il Conte Boka Il Conte

150 meter från Strandvägen (2 min promenad)

I hjärtat av Östermalm ligger den italienska restaurangen Il Conte, en av de äldsta italienarna i Stockholm. På menyn är det klassiska italienska rätter som dominerar, här finns ett brett utbud av pizza, pasta och utvalda köttbitar som oxfilé med tryffelmascarpone.

Restauranger vid Strandvägen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name