Topp 10 restauranger nära Kungsträdgården

Mitt i Stockholms hjärta ligger Kungsträdgården som i folkmun även kallas Kungsan, en välbesökt park av Stockholms invånare såväl som besökare. Matfestivalen Smaka på Stockholm, skridskoåkning på vintern och körsbärsträdens blomning är alla goda anledningar till att besöka Kungsträdgården. Fler anledningar är de fina restaurangerna runt Kungsträdgården. Botanisera bland Stockholms väletablerade restauranger och nya tillskott nära Kungsträdgården!

1. BAR Blasieholmens akvarium och restaurang Boka BAR

300 meter från Kungsträdgården (4 min promenad)

På restaurang BAR finns ett tydligt säsonsgstänk då de använder goda råvaror när de smakar som bäst och utan att kosta för mycket. Här står fisk och andra delikatesser från havet i fokus. Skaldjursfat, dagens fångst av färsk fisk och fish n’ chips finns bland annat på menyn. BAR har även en saluhall som fylls med färsk fisk varje dag. Här kan du som gäst äta färska råvaror på plats eller köpa med dig hem.

2. Operakällarens Matsal Boka Operakällarens Matsal

Vid Kungsträdgården

Med en Michelin stjärna och haute cuisine signerad stjärnkocken Stefano Catenacci är Operakällarens Matsal en av Stockholms mest exklusiva restauranger. Operakällaren stoltserar med vacker originalinteriör med väggmålningar, förgylld ekpanel och takkronor. Här används endast de allra bästa råvarorna och menyn byts ut flera gånger per år efter säsong för att bibehålla högsta kulinariska upplevelse.

3. Operabaren Boka Operabaren

Vid Kungsträdgården

Operabaren öppnade 1905 och har kvar sin originalinredning som är en blandning av jugend och en engelsk herrklubb. Operabaren bjuder på utsikt över Kungsträdgården och en välfylld vinkällare med ca 1350 olika viner från hela världen. På menyn står klassiska svenska rätter som tillagas med finess.

4. Vau de ville Boka Vau de ville

200 meter från Kungsträdgården (2 min promenad)

Mitt på Norrmalmstorg ligger brasseriet Vau de ville som är en perfekt mötesplats för shoppinglunchen, ett glas vin eller en helkväll. I den ljusa matsalen serveras klassiker som moules frites, steak minute och råbiff. Vau de ville har även en stor uteservering som är ett populärt vattenhål under sommarmånaderna.

5. Hobo Boka Hobo

400 meter från Kungsträdgården (6 min promenad)

Brunkebergstorget har fått nytt liv då flera nya populära hotell med restauranger har öppnat här. Till den skaran tillhör restaurang Hobo som breder ut sig över två våningar i en färgstark och kreativ miljö. Här serveras lokal fine dining med ett tydligt fokus på hållbarhet med många vegetariska alternativ.

6. At Six Boka At Six

450 meter från Kungsträdgården (6 min promenad)

At Six ligger på det numera livliga Brunkebergstorg i luftiga lokaler och har en tydlig trendig känsla. Det internationella köket har ett brett spektrum och bjuder på allt från råmarinerad pilgrimsmussla till vietnamesisk kycklingbuljong med räkdumplings. Missa inte At Six cocktailbar där du kan testa barens specialitet för större sällskap, punch bowls.

7. Stockholm Wine Bar Boka Stockholm Wine Bar

100 meter från Kungsträdgården (1 min promenad)

Mitt emot Kungliga Operan och ett stenkast från Kungsträdgården ligger Stockholm Wine Bar. Med erfarna sommelierer och ett stort utbud av kvalitetsviner är Stockholm Wine Bar ett perfekt tillhåll för den vinintresserade. Menyn är klassisk och hämtar inspiration från Frankrike, Italien och Sverige. Stockholm Wine Bar arrangerar även vinprovningar för större grupper som är nyfikna på vin.

8. NOI Boka NOI

200 meter från Kungsträdgården (3 min promenad)

Med centralt läge på Norrmalmstorg i Nobis Hotels lokaler, erbjuder Noi restaurang en modern meny med influenser från hela Europa. Bakom menyn står välrenommerade Stefano Catenacci som här bjuder på läckerheter som grillad bläckfisk, hängmörad biff på saltsten och kryddstekt ankbröst. Restaurang Noi och dess bar är specialritad av Wingårdhs arkitekter som står för den eleganta designen.

9. Downtown Camper Boka Downtown Camper

500 meter från Kungsträdgården (6 min promenad)

Downtown Camper är en urban mötesplats med en lägereld placerad i mitten av restaurangen. Menyn består av ”comfort food” från alla världens hörn och har elden som ett genomgående tema med flera krispiga grillrätter. Missa inte heller att ta hissen upp till Downtown Campers cocktail lounge The Nest som har fantastiska vyer över Stockholms takåsar. Om du vill veta mer om restaurangens koncept, läs vår intervju med kökschefen Claes Benediktsson.

10. Lydmar Hotel Boka Lydmar Hotel

300 meter från Kungsträdgården (4 min promenad)

Som ett välkomnade vardagsrum är Lydmar Hotels restaurang, inredd med mjuka läderfåtöljer och bokhyllor med böcker och brädspel. Med inspiration från det klassiska franska köket och det svenska traditionella, serverar Lydmar bland annat steak tartare, entrecôte och rödbetspasta.

Hitta din restaurang vid Kungsträdgården

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name