Recension Bistro Linné

En lite småkylig sommarkväll besökte jag Bistro LinnéStrandvägen. Jag och min vän Klara, som jag träffat alldeles för sällan denna sommar, beslutade att vi behövde ses över en middag och catcha upp. Jag fick tips om Bistro Linné som ligger mitt på Strandvägen, som erbjuder både god mat med härlig utsikt över både Strandvägen och Nybroviken i en lugn miljö.

Vi hade bokat bord inne då det var en lite kylig julikväll. Men när vi närmade oss restaurangen såg vi att många ändå satt ute på deras uteservering, så vi beslutade oss för att försöka få ett bord ute. ”Självklart går det bra” välkomnade ägaren Daniel oss när vi bad om att få sitta utomhus istället.

Charles Heidseck Champagne på Bistro Linné

Charles Heidseck Champagne på Bistro Linné

Vi fick ett bord under värmelamporna med fin utsikt över Strandvägen. Atmosfären var lugn och inbjudande och i bakgrunden spelades avslappnande och somrig musik. Innan vi började titta i menyn beställde vi in var sitt glas Charles Heidseck Champagne och njöt av den kyliga men fina julikvällen.

Menyn hos Bistro Linné är precis lagom lång. Rätterna känns utvalda med omsorg och det finns något till alla oavsett vad du är sugen på för kvällen. Medan vi diskuterade de olika valen på menyn hoppade vi båda till då en av ångbåtarna som legat förtöjd vid kajen nedanför tutade högt tre gånger och meddelade full back.

Chevré med rödbetor med en portvinsglaze på Bistro linne

Chevré med rödbetor med en portvinsglaze på Bistro Linné

Vi satt och spanade på människorna som passerade utanför och njöt av drycken när förrätterna kom in. Jag hade beställt Chevré och rödbetor med en portvinsglaze och Klara en klassik toast Skagen serverad med lantbröd. Det var en klassisk toast Skagen utan krusiduller som var mycket god och som Klara uttryckte det ”Skagenröran är fräsch och inte mastig!”. Mina rödbetor med Chevré serverades med valnötter. Trots sin enkelhet var jag mycket nöjd med min förrätt och portvinsglazen förhöjde den annars enkla rätten.

Toast Skagen på Bistro Linné

Toast Skagen på Bistro Linné

Till våra huvudrätter tog vi in två glas Riesling, och det första som slog oss när varmrätterna serverades var att det doftade väldigt gott. Jag hade beställt torsken och Klara sparrisrisotton.

Torsk med ruccola på Bistro Linné

Torsk med ruccola på Bistro Linné

Torsken serverades med ett berg av ruccola ovanpå, vilket gjorde att du först undrade vad som försökte dölja sig där under. Men vad som dolde sig var endast en perfekt ugnsbakad torsk som serverades med chorizosmör och fänkål. Chorizosmöret bröt av lite annorlunda till fisksmaken, men det funkade fint tillsammans med fänkålen.

Sparrisrisotto på Bistro Linné

Sparrisrisotto på Bistro Linné

Klaras sparrisrisotto hade ett perfekt tuggmotstånd. Den var len och mjuk utan att bli geggig och de hade heller inte snålat med sparrisen. Efter en stunds funderade listade vi tillslut ut att köket även toppat rätten med pesto, som gifte sig bra tillsammans med sparrisen.

Kaffe på Bistro Linné

Detaljbild på Bistro Linné

Det var en skön lunk på restaurangen. Personalen var avslappnad men uppmärksam och stressade inte. Rätterna var inte jättestora men det var precis lagom storlek för att du skulle känna dig mätt men ändå kunna få plats med en dessert.

Citronmaräng på Bistro Linné

Citronmaräng på Bistro Linné

Till dessert hade vi beställt in en citronmaräng och en chokladtårta tillsammans. Citronmarängen var krispig men mjuk, syrlig men söt och vi gillade den väldigt mycket. Chokladtårtan var enkel men med en rik kakaosmak toppad med flingsalt som gjorde chokladsmaken väldigt intensiv.

Chokladtårta på Bistro Linné

Chokladtårta på Bistro Linné

Vi avslutade kvällen med en drink. Vi frågade om tips från baren och beställde in Moscow Mule som lät spännande då det inte var någonting som vi hört talas om tidigare. Det var vodka tillsammans med Ginger Ale och lime, kan helt klart ett tips!

Moscow Mule drinkar på Bistro Linné

Moscow Mule drinkar på Bistro Linné

Sammanfattningsvis hade vi en mycket trevlig kväll på Bistro Linné! Vi fann inte mycket att klaga på och kan starkt rekommendera denna mysiga bistro mitt på Strandvägen.

About Hugo Källén

Hugo älskar att laga mat till sina vänner, men upptäcker ännu hellre nya coola restauranger i Stockholm. Du hittar honom oftast kring fiken och barerna runt Nytorget. Han fikar på Kaferang, äter gärna middag på Bistroteket och tar en öl på Grannen. Under sommarmånaderna spenderas helgerna på vattnet under vintern hittar du honom på Ugglans inomhus-bouleplan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name