Pinchos – lanserar konceptet interaktiv restaurang

Pinchos i Göteborg är en av världens första restauranger där du som gäst beställer din mat direkt via en mobilapp. Du beställer smidigt via appen, när mat och dryck är färdigt får du ett pushmeddelande till din telefon, så är det bara att komma och hämta din mat och dryck i ”luckan”. Systemet är utvecklat av Binofo och helt skräddarsytt för denna restaurang.

Vad händer då om man inte har en smartphone, frågar sig säkert många och det har man naturligtvis också en lösning för. Man lånar helt enkelt en iPod Touch från restaurangen på plats och sen görs hela beställningen via appen i denna.

Bakom satsningen finns ”tapaskungen” Fredrik Mattsson som var med och startade upp Mañana, så restaurangen är mycket mer än bara en app. På Pinchos inledde man arbetet med restaurangen med att fråga sig vad de gemensamma nämnarna är för våra allra bästa krogupplevelser? Svaret var självklart; man vill äta god, enkel mat, känna sig bekväm och så vill man ha råd att stanna länge. Med det i första rummet har vi plockat smårätter från världens alla hörn och skapat en miljö att umgås i, länge och ofta.

Vad blir då servitörernas roll i detta, jo de får naturligtvis mer tid att ge varje gäst då de slipper springa fram och tillbaka med dryck och mat. Detta vill man ta vara på och försöka se till att erbjuda av sin kunskap i form av rekommendationer och att verkligen se gästen.

Systemet provkördes ifjol sommar i Smögen med en restaurang som heter Viento och nu kände man sig så säkra på att allt fungerar att man vågade öppna i Göteborg. Till sommaren öppnar Viento dock upp sina portar igen.

Namnet Pinchos kommer från Spanien och används om mat man äter på tandpetare och på just restaurang Pinchos har man en hel bardisk med mat som man äter direkt med sin tandpetare. Denna del av restaurangen har bara obokningsbara bord så man lätt kan komma in och få sig något enkelt i magen och gott att dricka eller samla upp ett större gäng på lite förmingel före tapasmiddagen.

När gästen känner sig nöjd med middagen kallar han eller hon naturligtvis till sig även notan via appen och slipper sitta och försöka få uppmärksamhet från en servitör när man bara vill lämna sitt bord.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name