Nytt korvpalats öppnar i Stockholm!

Printz är namnet på vad som närmast kan betecknas som en äkta hyllning till den svenska korvtraditionen. Med rötterna i Slakthusområdets långa historia har man skapat ett eget korvmakeri där all korv tillverkas för hand och som sedan serveras i Printz tre restaurangkoncept – matsalen, mathallen och grillen.

Genom att låta korv av hög kvalitet stå i fokus vill man försöka återskapa korvens glansdagar och sudda bort lite av det ibland oförtjänt dåliga renomméet.

 

 

 

Printz Mathall

I Mathallen kan man som gäst välja mellan en egen rätt eller dela flera olika tillsammans med sitt sällskap. Bland de kanske mindre traditionella korvar som erbjuds på menyn återfinns exempelvis oxkorv, kikärtskorv och laxkorv. Bland de spännande tillbehören att komplettera med finns t.ex. lingonketchup, whiskeysenap och olivoljestekt bladspenat.

För den som inte känner sig manad att prova på korvmakeriets skapelser serveras även kött, fågel, fisk och vegetariskt att tillgå.

Boka bord i Printz Mathall här

Det går redan nu att boka bord i Printz Matsal fr.o.m. 25 november här

 

I korvmakeriet handtillverkas högkvalitativa korvar och salami av alla dess slag. Kryddiga, internationalla korvar såsom salsiccia (fläsk, fänkål, vin, vitlök, peppar) Turinger (nöt, fläsk, vitlök, mejram, kummin) Merguez (lamm, paprika, vitlök) och Kabanos men även mer svenska, klassiska smaker som älgkorv och laxkorv.

 

 

Men konceptet Printz är mer än så. Inom ramen för konceptet finns även en ölhall, en bar och en deli. I delin kan man som besökare köpa hem godsaker såsom finocchiona morbidona (mjuk fänkålssalami), mortadella di Prato (toscansk mortadella) och burrata.

 

 

Bakom det nya restaurangkonceptet står matentreprenören Ricard Constantinous som även är mannen bakom bl.a. bakom Panini Internazionale och K25 i Stockholm.

Printz besöker du i nya mat- och nöjeskonceptet Tolv, anslutning till Tele2 Arena (tunnelbana Globen).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name