Topp 10 mysiga restauranger i Göteborg

Har du en viktig dejt, weekend på västkusten, en födelsedag att fira eller bara sugen på bra mat i en mysig miljö? I västkustens pärla Göteborg fullkomligen kryllar det av mysiga restauranger så här är restaurangvalen överväldigande många. Hämta inspiration inför nästa restaurangbesök med våra 10 tips på mysiga restauranger i goa Göteborg!

1. Totale Boka Totale
Kristinelundsgatan 3

Runt hörnet från Kungsportsavenyn ligger restaurang Totale där maten tillagas direkt över eld med eldbord och vedugn och naturvinet serveras direkt ur boxen. Grillad hälleflundra, kolgrillad entrecote och vedugnsbakade pizzor är några smakprov från Totales meny. Rätterna säsongsanpassas men har alltid elden som genomgående tema. Avslappnat, okomplicerat och god mat, allt som behövs för en lyckad kväll.

2. Familjen Boka Familjen
Arkivgatan 7

Värme, kärlek och hjärtlighet är värderingar för restaurang Familjen som är tänkt att vara ett utvidgat vardagsrum där alla ska känna sig välkomna. Familjens värderingar lyser verkligen igenom i restaurangens sköna atmosfär. 2018 blev de utsedda till Årets Hjärtekrog av White Guide, samt är tilldelade en Bib Gourmand. Familjen bjuder på modern västsvensk gastronomi och använder lokala odlare, köttproducenter och fiskhandlare. Missa inte heller de läskande drinkarna!

3. 28+ Boka 28+
Götabergsgatan 28

Intill Vasaparken i en källarlokal ligger mysiga 28+, och med en Michelin stjärna bjuder restaurangen på en riktigt mat- och vinupplevelse utöver det vanliga. Här kan slå dig ner vid bord med vita dukar och avnjuta den lilla eller stora avsmakningsmenyn med tillhörande vinpaket. Ett besök till 28+ vinbar rekommenderas även, här kan du testa runt 150 viner på glas i olika prisklasser tillsammans med kökets delikatesser.

4. Somm Restaurant & Wine Bar Boka Somm Restaurant & Wine Bar
Lorensbergsgatan 8

Somm Restaurant & Wine Bar drivs under krögaren Daniel Gremlins flagg och har tilldelats en Bib Gourmand samt även vunnit kategorin Göteborgs bästa restaurang i Bookatable Diner Awards 2018. För vinfantasten är Somm restaurang ett perfekt val, här finns ett brett utbud av viner på flaska och glas. Har man inte tid för att njuta av en hel avsmakningsmeny, kan man istället glida in till vinbaren där upp till 30 viner serveras på glas.

5. Dubbel Dubbel – Kastellgatan 14 Boka Dubbel Dubbel – Kastellgatan 14
Kastellgatan 14

Här välkomnas du av en avslappnad och trendig atmosfär i en enkel men mysig lokal med ljust furuträ, färgklickar och moderna detaljer. Dubbel Dubbels specialitet är asiatiska smårätter som dim sum, dumplings, wontons och andra godbitar. Har du svårt att bestämma dig kan du beställa en setmeny med ett hopplock som finns i olika storlekar beroende på hur hungrig du är.

6. Epoque Boka Epoque
Södra Vägen 8

Riktig matglädje i en avslappnad och ombonad miljö är vad du hittar hos restaurang Epoque. Menyn består av rätter som tilltalar kockarna själva och tar inspiration från deras egna resor och restaurangbesök. Här kan du mixa ihop mindre och större rätter så att det passar hungern eller stämningen. Eller våga låta dig överraskas med Epoques ”dare to share” meny som består av 8 rätter som serveras till hela sällskapet.

7. SPISA Matbar Boka SPISA Matbar
Övre Husargatan 3

Smårätter från Medelhavet; tapas, pintxos, meze eller helt enkelt snacks serveras hos SPISA. Här beställer du in ett gäng snacks att dela på i sällskapet. Här är det enkelt att slinka in i den generösa drop-in avdelningen och sippa på en fördrink medan man väljer från den lockande snacksmenyn.

8. Bord 27 Boka Bord 27
Haga Kyrkogata 14

Bord 27 som ligger Vasastan har en avslappnad Göteborgs-filosofi. Här serveras förrätter som ”tugg” och varmrätterna som ”käk”. Efterrätterna då? Självklart är det ”gött”, vad annars? Den här charmiga Göteborgskrogen fokuserar på väl tillagad mat, fina råvaror och trevlig service, gött helt enkelt!

9. Goda Grannar Boka Goda Grannar
Sveagatan 11

Runt hörnet från Linnégatan ligger Goda Grannar, en riktig fiskrestaurang där fisken är dagsfärsk och serveras utan kompromisser. I den lilla men mysiga lokalen serveras bland annat pinfärska ostron, friterade bläckfiskringar, krabbkåldolmar och fisk- och skaldjursgryta med aioli och vitlöksbröd.

10. SAK Boka SAK
Kungsportsplatsen 1

Kungsportsplatsen ligger restaurang SAK som är inredd som en timmerstuga med industriella inslag som järngaller och vita kakelväggar. Namnet SAK står för Swedish American Kitchen som talar om vad som tillagas i köket. Hemgjorda 180 grams hamburgare med prästost, lönnsirapsbacon och picklad rödlök är en av läckerheterna på menyn. Helt enkelt en fusion av det svenska och amerikanska köket i en timmerstuga mitt i Göteborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name