Midsommar i Stockholm

Sommaren är i full gång och midsommar är äntligen här! Men om du ännu inte hunnit planera in något firande behöver du inte oroa dig. Oavsett om du blir kvar i stan eller vill ta dig ut i skärgården och fira så lovar vi att du kan hitta något som passar just dig. Och för att hjälpa till med inspirationen har vi satt ihop en lista med våra bästa midsommartips för dig som ännu inte hunnit planera något. Så läs på, välj ut en favorit och gå in och boka ditt bord! Och kom ihåg att även om du redan har planer så finns det bord att boka på alla härliga ställen även efter midsommar.

Glad midsommar!

En av våra solklara favoriter är såklart Sandhamns Värdshus, som erbjuder klassiska, svenska smaker i sann skärgårdsmiljö och med härlig vattenutsikt. Traditionellt midsommarfirande med midsommarstång och musik i byn, samt härlig midsommarmat.

En annan fantastisk skärgårdsfavorit är vackra Djurönäset. Här bjuds det också på traditionellt midsommarfirande med dans runt stången och en härlig midsommarbuffé. På Djurönäset finns även möjlighet att boka ett helt komplett midsommarpaket som inkluderar övernattning.

Även om du blir kvar i innerstan över midsommar behöver du inte gå miste om vackra naturupplevelser. Institutionen Sallmästaregården har ett av Stockholms mest natursköna lägen vid Brunnsviken i Hagaparken. Här kan du njuta av både utsikt och en härlig midsommarbuffé.

En annan riktigt härlig naturupplevelse mitt inne i stan kan du njuta av på Hotel Skeppsholmen. Det anrika hotellet ligger vackert belägen ute på Skeppsholmen och under midsommar erbjuds en härlig, traditionell midsommarmeny under alla midsommardagarna.

Det finns många vackra platser runt om i Stockholm och en av de mest populära är såklart Djurgården. På vackra Villa Källhagen kan du njuta av både miljön och en lockande midsommarbuffé till lunch. De övriga dagarna under midsommar erbjuds en ljuvlig sommarmeny.

Om du är sugen på ett extra allt-midsommarfirande vill vi varmt rekommendera midsommarfirandet på Hasselbacken. Värdpar för festligheterna är dragshowartisten Miss Inga och vännen Helga (VD på Cirkus), och det mer traditionella firandet kompletteras med en hel del överraskningar.

Friska skärgårdsfläktar och traditionellt midsommarfirande med dans, musik och härliga matupplevelser kan du njuta av på Vaxholm Hotell. Ett av Stockholms skärgårds populäraste resmål och hisnande vacker utsikt. Bara att äta gott och njuta.

På mysiga Utö firas midsommar med alla elementen på plats – lekar, dans och sommarmat. På kvällen serveras en ljuvlig midsommarsupé i den ståtliga matsalen. Den vackra naturupplevelsen, det underhållande firandet och den fantastiska matupplevelsen är receptet på en lyckad midsommar.

En av de mest populära och lättillgängliga av Stockholms skärgårdsöar är såklart Fjäderholmarna. Och givetvis firas midsommar med alla ingredienser även här. Sill, nubbe, midsommarstång – på Fjäderholmarna får du uppleva allt.

För dig som blir kvar i innerstan och vill ha en midsommarupplevelse med stadskänsla vill vi tipsa om att Hotel Diplomat erbjuder en riktigt härlig midsommar meny och naturskön utsikt, trots det centrala läget på Strandvägen i själva hjärtat av Stockholm. Väl värt ett besök för dig som håller dig i stan.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name