Michelin Guide 2018 Stjärnrestauranger i Göteborg

Ta del av det bästa som Göteborg har att erbjuda i restaurangväg med härliga alternativ som finns listade i Michelin Guide 2018. Se hela listan här.

Upper House Boka Upper House

Upper House

Upper House

Upper House ligger 25 våningar upp och bjuder minst sagt på en pampig utsikt över Göteborg. I köket tillagas spännande maträtter med klassiskt västkusttema. Med sin stjärna i Michelin Guide blir man inte besviken på varken utsikten eller maten.

Koka Boka Koka

Koka

Koka

Hos restaurang Koka är det säsongen och råvarorna som styr menyn. Men tema inom modern västsvensk gastronomi bjuder de in till en avskalad och vackert skandinavisk miljö där rätterna kan bestå av skrei med blomkål och ostron, pilgrimsmussla och purjolök.

SK Mat och Människor Boka SK Mat och Människor

SK Mat och Människor

SK Mat och Människor

Restaurangen är byggd i ett hus från 1915 på Johannebergsgatan där SK Mat & Människor tillsammans med arkitekten har försökt att bevara en känsla från denna tid fast i modern tappning.

28+ Boka 28+

28+

28+

Sedan 1991 har 28+ har en stjärna i Michelinguiden, vilket är väldigt beundransvärt i restaurangvärlden. Unikt med denna restaurang är att de ändrar sin meny 10 gånger om året och har en vinkällare med över 1000 positioner.

Thörnströms Kök

Bildkälla: Thörnströms Kök

Thörnströms Kök ägs av Anne och Håkan Thörnström som driver restaurangen tillsammans med kökschef Billal Andersson och restaurangchef Peter Halldén. Här tillagas modern skandinavisk och västkustska maträtter i en fint avskalad miljö.

Bhoga

Bildkälla: Bhoga

Hos restaurang Bhoga skapas maträtterna efter skandinaviska råvaror sm styrs av tillgång och kockarnas fantasi. Med en stjärna i Michelinguiden är de en klassade som en exceptionellt bra restaurang i sin kategori.

About Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name