Mannen bakom Carbon – Göteborgs nya fine dining-krog

Nyöppnade restaurang Carbon i Göteborg erbjuder modern fine dining baserad på de allra bästa tänkbara råvarorna. Avsmakningsmenyn är indelad i fem delar och inleds med ett urval aptitretande snacks. Sedan väljer gästerna själva ut vilken rätt de vill prova på i varje servering, och får därmed uppleva Carbons utbud till fullo.

Bakom konceptet och filosofin står krögaren Jean Henkel och vi har fått en liten pratstund med honom.

Jean Henkel på Restaurang Carbon

Grattis till öppningen! Hur känns det sedan Carbon har öppnat?

Vi öppnade Carbon för mindre än en månad sedan. Efter en uppstartsprocess på två år känns det helt fantastiskt. Resultatet efter allt hårt arbete är en vacker och mysig restaurang.

Carbon, kan du berätta lite mer om namnet?

Efter många och långa funderingar på vilket namn som bäst skulle kunna representera min kockbakgrund bestämde vi oss för Carbon. Vår första restaurang är ett brasilianskt steakhouse i Göteborg som heter Brasa Churrascaria. Vi ville ha ett närliggande namn, och eftersom vårt matlagningsfokus ligger där det gör tyckte vi att Carbon som står för charcoal (= kol) passade bra.

Kan du berätta lite mer om ert menykoncept? 

Vi inleder varje middag med ett urval av dagens snacks. Konceptet är en avsmakningsmeny med fem olika delar. Varje del består av 2 till 3 olika rätter som kan bestå av grönsaker, fisk eller kött. På det sättet får gästerna friheten att välja ut sina favoriter till sin helt personliga avsmakningsmeny.

Vilken rätt ska man inte missa när man besöker Carbon?   

Vi älskar att använda oss av unika och speciella råvaror, med fokus på svenskt närodlat. Men även riktigt högkvalitativa produkter som japanskt wagyukött och vit störkaviar. En av våra utmaningar är just att hitta den perfekt avvägda balansen mellan de extravaganta ingredienserna och den mer avskalade tillagningen och presentationen.

Vad är er ambition med Carbon och vad siktar ni på?

På Carbon har vi väldigt höga ambitioner med vår matlagning och fokuserar alltid på att ge våra gäster den allra bästa tänkbara mat- och dryckupplevelsen. Vårt mål är att vi snart ska vara ansedda som en av de bästa restaurangerna i landet.

Boka Carbon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name