Månadens krögare Göteborg – Goda grannar

Lite undangömd, ett stenkast från Linnégata, ligger den lilla restaurangen Goda grannar, en kvartersrestaurang med i huvudsak fiskrätter på menyn. Havskräftor, lax, färska räkor, fjällröding och annat fiskas upp under natten och serveras dagen efter. Middagen rundas av med desserter som getostbakat äpple eller kökets hemgjorda desserttryffel med tillbehör.

Fisketemat följer med även i restaurangens interiör – bordsdekorationen på bardisken består av fiskben, krabbskal och små snidade fiskargubbar. Brödet serveras ur en fiskelåda och toaletten smyckas av mussel- och ostronskal. Goda Grannar är liten och hemtrevlig restaurang med glad servis och prisvärd mat. Vi har pratat med ägarna Carl och Andreas om maten, konceptet och hur man väljer dryck till fisk.

Hej på er! Berätta mer om er, vad har ni för bakgrund och hur präglar det konceptet bakom Goda Grannar?

C-Jag och Andreas startade båda våra karriärer som kockar och har arbetat ihop innan vi öppnade Goda Grannar 2012.

Jag har jobbat ihop med Alexandra Zazzi i Partille och även i anrika Fiskekyrkan under ett antal år. Andreas började sitt första kockjobb i Skottland på ett femstjärnigt golfhotell och har efter det jobbat på ett flertal olika krogar som Palace, Avenyn ETT, Novotel och Bjertorp Slott.

Vi startade Goda Grannar då vi ansåg att Göteborg behövde en fisk- och skaldjursrestaurang med matlagning utan kompromisser och till humana priser men ändå med lite finess och nytänk.

Vad skulle du rekommendera en första gångs besökare att prova från menyn?

A-En gäst som besöker oss för första gången skulle vi rekommendera att prova våra delikata skaldjur här på västkusten, speciellt under vinterhalvåret då dom är som bäst. Dessutom kan det ju vara kul att prova lite olika ostron om man aldrig ätit det innan.

Såg att ni också anordnar event, hur stora sällskap kan ni ta emot?

C-Det stämmer att vi kan ordna olika events beroende på vilken tillställning ni vill ha så kan vi lösa det mesta, vi tar emot sällskap upp till 30 personer. Det mest omtyckta har varit att abonnera vår restaurang med läckra skaldjursbufféer. Under december månad serverar vi också vårt havsinspirerade julbord.

Har ni något tips på hur man tillagar en god fiskerätt som ni vill dela med er av?

C-Ett tips när man lagar en god fiskrätt är att inte övertillaga utan att ta den lite tidigare än man tror så den har lite kärna kvar. En överstekt och torr fisk som går sönder är aldrig kul.

Sist men inte minst, hur ska man tänka när man väljer dryck till olika fiskerätter?

A-Det finns många olika kombinationer med dryck som passar till fisk och man behöver inte alltid dricka vittvin som är lite förutfattat. Det finns många goda röda viner som passar utmärkt, speciellt till stekt fisk. Eller varför inte en god ljus lager eller en IPA till våra gravade, rökta och inlagda fiskar.

Varmt tack! Tips till er som önskar besöka Goda Grannar: Just nu bjuder Goda grannar alla gäster som bokar bord tisdag-torsdag via Bookatable på en förrätt till middagen. Bord bokas här.


goda-grannar 2

One Comment

Svenne W

Kan bara bekräfta – Goda Grannars fiskrätter står för god smak, finess och nytänkande till vettiga priser. Detta gäller både á la carte och lunchmenyerna. Dessutom trevlig personal och en lokal som ger möjlighet att samtala utan störande moment.
Tveka inte -gå dit och njut !

Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name