Makalösa dessertdagar på Sturehof!

Vanligtvis sparar jag det bästa till sist och låter efterrätten bli en fin final på middagen. Denna gång planerar jag att hoppa över lunchen. Tidig eftermiddag tänker jag istället beställa in flertalet desserter. Jag tänker börja och sluta med en dessert, eller två. Kanske beställer jag in allihop och delar dem med mitt sällskap. Underbara desserter med fantastiska dessertviner. Vilken eftermiddag.
 
6-7 februari gästas restaurang Sturehof i centrala Stockholm av Daniel Roos, nybliven OS-guldmedaljör och konditor. Daniel presenterar sina desserter och Sturehofs sommelierer bjuder på passande drycker till efterrätterna. Dessa dagar flyttas desserterna från köket ner till Jonas Bohlins vagnar vid fönstret och kvällstid är det Daniel Roos som står vid vagnen i matsalen.
Daniel Roos 
 
Konditor Daniel Roos är sedan 2009 aktiv i Svenska Kocklandslaget och så sent som i oktober 2012 vann laget en guldmedalj i OS i Tyskland. Daniel var under flera år chefskonditor på Operakällaren och ansvarade bland annat för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllopsdessert när de gifte sig i juni 2010. Och nu ansvarar han för desserterna under dessa två dagar av himmelrike. ”Mitt yrke kan jämföras med att vara konstnär. Jag älskar att skapa, och det faktum att det jag skapar även smakar gott tycker jag är en stor bonus” har Daniel tidigare sagt.
 
 
En av Daniels desserter från hans bok ”Desserter med stil
 
– Det känns väldigt roligt att lyfta fram desserterna lite extra. Jag hoppas att några av våra gäster vågar smita in och njuta av bara en dessert med kaffe eller dessertvin om man så vill, säger Pernilla Lundbert, kallskänkechef på Sturehof.
 
 
Är du i Stockholm rekommenderar jag att du bokar in dessa dagar i  din kalender. Desserterna Daniel presenterar på Dessertdagarna är:

Rocky road à la Roos – Chokladkolapaj med marshmallows, karamelliserade jordnötter och karamellglas

Tropical Island
– Passionfruktskräm med ingefära, limebotten, yuzumousse och färskostskum.
 
Körsbär och tonka – Körsbärsmousse på kryddig botten med tonkapannacotta och körsbärssorbet
 
Citronbavaroise med gräddfilspudding och glass på citronverbena
 
Daniel Roos tolkning av Hof desserten

 
BOKA DITT BORD TILL DESSERTDAGARNA HÄR!

 
Tävling! Du har också möjlighet att vinna ett signerat exemplar av Daniel Roos bok ”Desserter med stil”. Läs mer och tävla här.

 
Läs mer om Daniel Roos  och hans dessertkreationer på hans blog
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name