Lunchmöten har blivit frukostmöten

För ett par år sedan var brunch på allas läppar. Efter det har fokus förflyttats till frukost. Allt fler återupptäcker vardagslyxen i att helt enkelt kunna njuta av en riktigt härlig à la carte-frukost även på en vardag, tillsammans med nära och kära och lunchmöten med jobbkontakter ersätts av frukostmöten. För att hjälpa dig hitta i Stockholms frukostdjungel har vi sammanställt en guide!

LUZETTE

Luzette, som öppnade på Stockholm Centralstation i höstas, har nyligen öppnat upp för en riktigt härlig à la carte-frukost på vardagarna! På Luzettes frukostmeny hittar du godsaker såsom fattiga riddare, scones med marmelad, färskost och bär samt omelett med Gruyère, skinka och tomat. Föredrar du en mer traditionell, svensk frukost finns allt från havregrynsgröt till yoghurt/kvarg med müsli, rostade hasselnötter och honung.

Hinner du inte sitta ner kan du ändå snabbt köpa med dig en härlig frukost att ta med i caféet!

Frukost serveras:

Vardagar 7:00 – 10:30

Boka här 

RICHE

På anrika Riche kan du njuta av en omfattande frukostmeny varje vardag – här finns något för alla smaker! Du hittar varmt som kallt, smått som stort eller vad sägs om ägg Benedict, amerikanska pannkakor med lönnsirap och färska bär eller en klassisk havregrynsgröt med äppelkompott och nötter?

Alternativet kontinentalfrukosten bjuder också på allt från ägg och grekisk yoghurt till grapefrukt och nybakad croissant.

Frukosten serveras:

Vardagar kl. 7:30-10:30

Boka här

Bildtext: Rågbröd med kallrökt lax, cream cheese, avocado och rödlök. Pain au chocolat, färskpressad apelsinjuice och kaffe.

 

TAVERNA BRILLO

I Taverna Brillos rymliga lokaler serveras frukosten i marknadsdelen (ingång Humlegårdsgatan). På vardagsmorgnar hittar du istället för à la carte-frukost här ett färdigt frukostpaket med nybakt bröd från det egna bageriet i byggnaden. Som gäst väljer du på ett litet eller stort paket som omfattar yoghurt med müsli, smörgås, färskpressad juice och kaffe/te. Sitt ner och avnjut på plats eller ta med och överraska någon med en härlig frukost!

I Espressobaren (ingång Sturegatan 6, från Stureplan) serveras en äkta italiensk frukost – precis som i Italien! Här hittar du rykande färska croissanter och pain au chocolat, bakade i det egna bageriet, italienska juicer och kaffe gjort med omsorg.

Frukost serveras:

Vardagar: 07:00 – 11:00

Behöver ej bokas.

STUREHOF

Sturehof serverar frukost i baren Oktagonen, som är en del av Stockholms Matmarknad. Har du vägarna förbi Stureplan en vardagsmorgon, varför inte stanna upp och sitta ner en liten stund och kanske njuta av en mästarbakad, rykande färsk pain au chocolat och en riktigt god kaffe?

Frukost serveras:

Vardagar kl. 7:30-11:00

Behöver ej bokas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name