Julbord med Stockholm 1912

Nyligen var min kollega Alexander och jag inbjudna på ett event med Stockholm 1912, där de skulle presentera årets julbord som de arrangerar.

När vi klev in i den pampiga byggnaden Norra Latin med sin palatsliknande nyrenässansstil blev vi först bjudna på varsin bubblig och fräsch drink medan vi minglade loss.

Innan vi högg in på julbordet kikade vi på ett häftigt akrobatiknummer. För Stockholm 1912 är det faktiskt årets tema, en dinnershow med häpnadsväckande nummer från Cirkus Cirkör. För den som bokar julbord kommer man alltså under hela sittningen bli bjuden på musik, akrobatik och häftiga cirkusnummer, samtidigt som man njuter av julbordet och umgås med sitt sällskap.

Potatishalva med löksill, creme fraiche och sikrom.

Buffén som vi högg in på innehöll både klassiker, moderna och nytänkande små munsbitar. I år kommer maten presenteras av Stockholm City Conference.

Lammfiolscornetini med pepparrot och sikrom.

Gravad laxtartar med kavringcrisp och ramslöksmajonnäs.

Pulled pork med rödlök och senap.

Miniburgare med pulled pork, rödlök och senap, gravad laxtartar med kavringcrisp och ramslöksmajonnäs samt lammfiolscornetini med pepparrot och sikrom.

Potatishalva med löksill, creme fraiche och sikrom, grisfotsterrine med pepparrot och friterad lök samt matjesterrine med gräslök.

Man kan redan nu boka bord till julbordet, som kommer äga rum mellan den 18 november till 18 december. Då dinnershowen kommer hållas i Norra Latins Pelarsal, kommer det vara lite som en kombination av läroverk som möter julbord och julfest, då byggnaden tidigare fungerat som skola.

All personal kommer även vara uppklädda i cirkusinspirerande kostymer.

Varm glögg på äppeljuice, apelsiner, honung, kanelstänger, kardemummakärnor, färsk ingefära och tranbärsjuice.

Eventkvällen fortsatte med cirkusnummer och framträdanden som fick en att fascineras över vad den mänskliga kroppen är kapabel att göra.

Om du är sugen på en annorlunda, välsmakande och spännande julbordsupplevelse kan du läsa mer och boka här.

About Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name