Intervju med Johan Bengtsson på Michelin-restaurangen Volt

Restaurang Volt  på Kommendörsgatan 16 i Stockholm belönades med en stjärna i Guide Michelin för första gången 2015, och har hållit fast vid den sen dess. På Michelin-restaurangen Volt handlar det om naturlig och ärlig matlagning. Vi ville höra mer och tog ett snack med krögaren Johan Bengtsson och passade på att dela ut deras Michelin-plakett.

Bookatable överlämnar Michelin-stjärnan till krögaren Johan Bengtsson

Grattis till stjärnan! Vad innebär en Michelin-stjärna för dig som krögare?

Tusen tack! Det är otroligt ärofyllt, det var ingenting vi strävade efter när vi startade. Vi är väldigt stolta och glada över att ha blivit uppmärksammade och belönade med en Michelin-stjärna.

När en gäst besöker Volt, vilken känsla vill du att gästen ska få?

Gästen ska få en upplevelse i modern fine dining. En känsla där man förhoppningsvis har förstått produkten vi vill förmedla, och en känsla av att vilja komma tillbaka.

Volt är en KRAV-certifierad restaurang, vad betyder hållbarhet för dig?

För mig och för alla andra här på Volt betyder det väldigt mycket, det en självklarhet. Att jobba icke hållbart är inte hållbart i längden.

Restaurang Volt

Vad tror du att vi kommer att få se mer av på Michelin-restauranger i Norden?

Det skulle vara att folk skulle våga ha en krog i Guide Michelin som inte har avsmakningsmenyer, det är inte många stjärnrestauranger som inte har det. Det skulle jag själv hoppas på.

Vilken rätt på menyn är din personliga favorit just nu?

Pärlhöna från Rosa Skattlådan. Det är en rätt i två serveringar. Först har vi en rätt med äggula från pärlhönan med lårkött, nakenkorn och groddade rötter från nakenkorn. I samma servering finns en surdegsplätt med hjärta, lever och kelp. Varmrätten innehåller bröst eller lår, nakenkorn, kelp och skysås.

Hur ser framtiden ut för Volt? Satsar ni på en till stjärna?

Vi har aldrig haft en uttalad strategi om att få en stjärna och kommer inte att ha en satsning om att få två stjärnor. Men det betyder inte att det inte kommer att hända saker på Volt.

Boka Volt

One Comment

Birgitta Källeskog-Johansson

Mycket trevlig läsning med matkultur på hög nivå!
Intressant att få läsa om de restaurangerna i Stockholm som innehar en stjärna i guiden men också väldigt intressant att få se och läsa intervjuerna om Göteborgs kända krögare som innehar denna utmärkelse och som arbetar på hög nivå med att ständigt förnya och förbättra maten på restaurangen.

Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name