Hotellrestauranger – Berns, Stockholm Fisk och Restaurang J

Hotell har också mat. Nånstans där är bakgrunden till att ni får läsa om de finfina restauranger som idag huserar på många av Sveriges alla hotell. Efter otaliga besök, provätningar, luncher, middagar av vår personal och åsikter från 10 000 tals gäster på HotelSpecials.se ska vi ge tips på hotell som inte bara har sköna kuddar utan också bra (och ibland dåliga) matupplevelser. Vi börjar med några favoriter i Stockholm som alla huserar i välkända och bra hotell…

 

Stockholm Fisk

Stockholm Fisk

Kombon bra mat och bra hotell är bra. Utmärkt hotell och utmärkt restaurang är ännu bättre. Stockholm har flera ställen som uppfyller både den förstnämnda och det sistnämnda. På klassiska Radisson Blu Royal Viking Hotel (5 stjärnor och betyg 8,8 av 10 av våra gäster) äter du riktigt bra på Stockholm Fisk. Restaurangen har funnits på hotellet i 14 år. Med tanke på kraven på 5-stjärniga hotell vet man att det vankas mer än havets wallenbergare (inget ont om dem men…). Klassisk Lyxplateu med champagne funkar alltid men en lunch här är perfekt avbrott mitt i veckan. Med stora fönster mot vasagatan föredrar jag lunch framför middag på Stockholm Fisk. När jag tänker på det är afterwork inte heller fel här. Eller middag (Jo jag vet jag sa nåt annat alldeles nyss). Kommers och folk. Ett skådespel. Try it! 

 

Berns Bistro

Berns Bistro & Bar

Nästa stop är Berns Hotel, ett lite exklusivare 4-stjärnigt hotell med en fantastisk atmosfär. Lite internationell ”air” är det allt över de stora salongerna där nattklubbar, restauranger och bistro huserar. Den asiatiska brunchen rekommenderas, speciellt thailändska köttbullar, vårrullar och ostron! (på en brunch buffé…). Man kan även göra ett stop på dessert bordet. Kort stopp. Utmärkt service dessutom. Dov belysning och sköna stolar borgar för ett frosseri. För att inte tala om pilgrimsmusslorna. Borgar för samma sak. Men passar inte asiatisk så prova för allt i världen bistron. Fransk husman när den är som bäst. Fransk fårtestikel sägs vara bra. Jo. Våga prova. 

 

Restaurant J

Restaurant J

Sista ärendet springer vi till en förort. Här ska vi somna också. Ett perfekt upplägg för en bra kväll både med och utan övernattning är Hotel J (betyg 9,4 på hotellet av våra gäster) på nacka strand. Tänk newport, hamptons och se Hotel J. Utmärkt tillflyktsort för en god bit mat. Restaurant J = Årets affärskrog 2012. Men strunta i affärerna. Sitt alldeles vid vattnet en försommarkväll och inmundiga en Moules frites. Eller varför inte dinera i the Club House, marint klubbhus med skön stämning. 

Bor man på hotellet kan också självservice baren rekommenderas. Blanda drinkar på eget bevåg. Notan på rummet. No questions asked. Som det ska vara. 

Nästa gång går färden vidare på fler hotell runtom i Sverige som har restauranger värda att nämna.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name