Intervju med restaurangchefen på Hobo

Det har väl inte undgått någon att Hobo slagit upp portarna vid Brunkebergstorg? Det nya och trendiga designhotellet har både restaurang, barer och café där du kan njuta av både frukost, fika, lunch, middag och after work. För att ta tempen på detta välkomna nytillskott i Stockholms innerstad, har vi därför tagit ett snack med restaurangchefen Richard Widén.

Vad för typ av mat serverar ni?

Jag vill kalla det för ”gastro nordiskt”. Mycket grönsaker i fokus och gärna så närproducerat som möjligt. Men vi tar gärna in smaker från hela världen. Vi jobbar med främst mindre vinproducenter från gamla världen.

Vilken är din personliga favorit på menyn?

Jag är väldigt förtjust i potatiskompotten med krusbär och stenbitsrom. Krämigt möter syrliga krusbär och salt stenbitsrom. 

Hur ser utbudet ut om man behöver eller vill ha specialkost? 

Det går att lösa gluten och laktosfria alternativ på nästan alla rätter. Då vi serverar mycket grönt så lämnas varken vegetarianer eller veganer besvikna.

Hobo, potatiskompott med krusbär och stenbitsrom

Beskriv tankarna bakom ert koncept! Vad skiljer er från andra restauranger i Stockholm? 

Hobo är en avslappnad restaurang med ambitiös matlagning där matintresserade stockholmare möter hotellgäster från hela världen. Att hitta influenser från vår närmiljö och våra kockar som plockar fläder eller örter på vägen till jobbet till exempel. Vi har en egen hydroponic odling i vår lobby där vi kan plocka färska örter och grönsaker. Och vår blandning av gäster, det blir en väldigt härlig vibe då gäster från hela världen möter locals.

Hur märker man att ni är en del av Urban Escape?

Vi får väldigt mycket nyfikna människor som vill titta på lokalerna och hela projektet. Det känns som om många har en relation till platsen sen tidigare och vill se nytändningen!

Restaurangchef Richard Widén, Hobo

Beskriv er vision för restaurangen! 

Att bli en naturlig del av Stockholms uteliv. Spelar ingen roll om man vill fira mammas 70 årsdag eller bara ta lite snacks och en flaska cava med kompisarna.

Förutom namnet Hobo, hur märker man att ni tagit inspiration av den resande livstilen på 30-talet i USA?

Man märker det nog främst på vår nyfikenhet. Den genomsyrar allt från matlagning till drinklista. Att vara nyfiken på smaker och kombinationer och att våga ta det ett steg längre.

Vad är det för feeling ni vill skapa och att man ska känna på restaurangen?

Avslappnat men proffsigt. Lekfulla smaker i en kreativ miljö. Det är en otrolig blandning på våra restauranggäster. Allt från lunchgänget från riksbanken till foodies från hela världen.  Alla är välkomna!

Hobo Boka Hobo
City

About Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name