Ett spännande besök på en spännande restaurang

Vi börjar från början:
I september ifjol var jag med en vän i Spanien där han berättade om en restaurang dit vi skulle gå och äta middag, en Churrascaria. Jag hade inte någon aning om vad det var förutom att det är Brasilanskt och jag vet att dom är kända för sitt kött så självklart skulle vi gå dit. Maten som serveras är lika olika tillbehör på bordet som bröd,sallad, pommes mm. Då både min vän Joseph och jag har en lång historia inom restaurang så spånade vi om det inte skulle funka i Göteborg och Stockholm med en sån här restaurang.

Några månader senare är jag nere i Göteborg på en jobbresa och samtidigt passa på att hänga med min vän Joseph.
Vad får jag då veta? Jo att det finns en Churrascaria som öppnat i Göteborg som heter Brasa. Såklart är jag tvungen att prova den. 

Konceptet är extremt enkelt: Det kostar 575:- det finns ingen meny, maten man får serverad på Brasa är att man får en liten skaldjursplateau till förätt, men jag som inte äter skaldjur får en tallrik med lite charkuterier och ostar som är väldigt trevlig. Den stora skillnaden på Brasa och den restaurangen jag åt på i Spanien är att på Brasa får man gå och hämta sina tillbehör som spenat, ris, rödbetor, morötter mm.

 

Men vad är egentligen en Churrascaria?
Det fungerar som så att det i omgångar kommer ut kockar eller som dom egentligen heter ”passadores” med kött på långa spett som grillats över öppen eld och trancheras direkt på din tallrik.  


Och WOW vilken fest det blir för smaklökarna när köksmästaren Jan kör igång med sin servering, kommer tyvärr inte ihåg allt vi fick men det fanns baconlindat vildsvin, kyckling som var den möraste och saftigaste jag någonsin provat, en flankstek som vi måste be två gånger om då den är helt perfekt tillagad, chorizo, oxfile, kycklinghjärta ja som sagt kommer inte ihåg allt som serverades men allt som kom ut smakade ljuvligt och det märktes att det var lagat med kärlek. Dom som hade turen att vara där denna kväll fick verkligen något speciellt då köksmästare Jan hade tillagat en australiensisk Kobe biff. (För er som inte ätit Kobe så är det enkelt förklarat magiskt!)

Brasa ska man inte gå till om man har bråttom då man får räkna med att det kommer gå åt minst 2 timmar innan man är färdig. Vinlistan behöver lite arbete men den innehåller en väldigt trevlig Barbera som vi drack under kvällen. Sammanfattningsvis så kan jag säga att det var en otrolig smakupplevelse och härlig service i en mycket trevlig miljö!  

Klicka här för att boka bord på Brasa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name