En fredag på en onsdag – TGI Fridays Stureplan

Ibland kan det vara svårt att få ihop det att träffas med vänner på helgerna men då är det perfekt att man kan uppleva en fredag på en helt vanlig onsdag på förslagsvis ett etablissemang som inte bara går under namnet Thank god its Friday utan som verkligen lever upp till det och förkroppsligar det. Detta gjorde jag och min vän en onsdag förra veckan.
 
Fredags känslan infinner sig direkt när vi kommer in genom dörren blir vi glatt mottagna och direkt lotsade genom matsalen och när vi går förbi den centralt placerade baren slår det mig igen att det faktiskt känns som fredag. 
 
När vi placeras vid vårt bord kommer en pigg och glad servis och frågar ifall vi önskar något från baren och jag som har blivit rekommenderad att testa TGI Fridays utbud av drinkar säger kvickt att det vill vi. Svårt att testa alla drinkar under en och samma onsdag kväll och men kasta ett öga på drinklistan kändes riktigt uppfriskande och det var inte enbart klassiska drinkar listade, jag fegade lite testade en klassiker fast på Fridays vis, the hendricks cooler med inslag av gurka, äpple och lime samtidigt som min kompis var aningen med vågad och testade en specialdrink som ej fanns på menyn, en om jag inte missminner mig Jack Daniels baserad drink med friska inslag av äpple.
 
Medans vi i godan ro sitter och sippar på varsin uppfriskande drink bläddrar vi i menyerna vi fått och båda är rätt sugna på revbenspjäll, men först förrätter såklart. Det är svårt att inte låta bli att ta del av Fridays erbjudande ”endless Aptetizers” vilket innebär att man beställer en förrätt och när man avslutat sin första tallrik får beställa en till utan att betala extra, och när den är uppäten en till och sen en till och sen en till… Utmaningen accepterad tänkte jag direkt och la min beställning på endless appetizers för kryddstarka buffalo wings och min gode vän beställde in en tallrik Sesame jack chicken strips. Ingen kan bli besviken på dessa båda förrätter, min väns förrätt var precis som den antydde en tallrik riktigt krispiga kycklingfiléer skurna i bits sizes och rikligt smaksatta med Jack daniels, en röd tråd i min kopis hela måltid verkar det som. Mina Buffalo wings gjorde min nästintill tårögd när jag fick dem framför mig ackompanjerade av selleri och en krämig mildare sås.
Som tidigare nämndes var vi båda vänner inställda på revbensspjäll efter att ögnat genom menyn som förvisso erbjuder riktigt lockande rätter såsom olika burgare och andra amerikanska fredagsklassiker. Men revbenspjäll är det svårt att hitta många olika smaksättningar och upplägg på i denna stad så revbensspjäll fick det bli.
TGI4
 
Precis efter förrätten, ja jag pallade faktiskt enbart med en tallrik även om jag hade möjligheten att äta hur många jag ville, serverades våra revbensspjäll. Min kamrat fortsatte att genomsyra sin middag i Jack Daniels tecken och högg in på ett par bourbonrökiga revben av nöt samtidigt som jag undrade i vilken ände jag skulle börja på min helsida av babyback med Fridays egna BBQglace samt baconströssel på.
 
Vi ska inte sticka under stol med att det är inte är gourmetmat med tapiocapärlor och långbrässerad oxkind som serveras men det är gott, riktigt gott och fredagskänslan infinner sig totalt denna onsdagkväll.
 TGi1
Vi sitter och småler mot varandra medans vi succesivt arbetar oss igenom våra rätter och sippar på varsin sval öl. Ett riktigt bra ställe att träffa en gamla kompis på och bara äta god mat, dricka innovativa men samtidigt opretentiösa drinkar och bara må bra, förslagsvis en onsdag eller varför inte en tisdag eller torsdag, fredagskänslan infinner sig ändå.
TGI2

Boka ditt bord här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name