Cuckoo's Nest – Restaurangen med passion för kulinariska kulturkrockar

Lindholmen är Göteborgs gamla varvsområde som blivit ett trendigt bostadsområde och en världsledande arena för forskning, innovation och utbildning inom ny teknik och kommunikation. Här, vid Lindholmen Science Park, har vi skapat en restaurang, bar och mötesplats för visionärer och drömmare, kreatörer och tvärtomtänkare, innovatörer och möjlighetsmänniskor – för alla som vill träffa likasinnade.

”There was never a genius without a tincture of madness”

Eftersom gränsen mellan genialitet och galenskap är hårfin, döpte vi restaurangen till Cuckoo’s Nest. Hos oss äter du vad som helst när som helst. Tapas från världens alla hörn, lunch tolv på dagen eller tio på kvällen. Här finns plats för representation och kärlek, möten och studier, idéer och fest. 

Cuckoo’s Nest ligger tre steg från kajkanten i nya Radisson Blu Riverside Hotel

Här möts Göteborg och världen över goda plockmenyer i olika storlekar, fisk och skaldjur eller godbitar från grillen.

Idén till restaurangen tog form när inrednings & konceptbyrån Stylt Trampoli fick uppdraget att skapa en alldeles unik restaurang vid bryggkanten på Lindholmen. Lindholmen har blivit en symbol för framtidsvisioner, här finns en samverkan och samhörighet mellan näringsliv och universitet på ett modernt och nyskapande sätt. Detta är något som restaurang Cuckoo’s Nest vill vara bidragande till. Här erbjuds en unik mötesplats där idéer kan flöda och man kan mötas över en god bit mat och något att dricka i den ovala baren.

 

Mannen bakom idén och konceptet är Stylts grundare Erik Nissen Johansen. För honom blev själva konceptet ganska snart självklart – leken med gränslandet mellan genialitet och galenskap – därav namnet Cuckoo’s Nest…

Inför öppningen är det hårt arbete under veckans alla dagar. Detaljer ska på plats och menyer skrivs med glödande iver. Köket basas av den erfarne franske köksmästaren Philippe Louarn. Han har serverat mat till Madonna, Keith Richards, Bill Clinton m.fl. För honom är det viktigt att allt är genomtänkt och att det som gästerna förväntar sig av honom ska överträffas. Att skapa menyerna tar han på högsta allvar, det ska vara allt annat än slätstruket. Vid sin sida har han Josefine Thelin som är restaurangchef. Hon har en lång gedigen meritlista även hon med över 20 år i branschen, och med tidigare erfarenhet från bland annat Sjömagasinet. Enligt Josefine är det bästa med att arbeta i en restaurang tempot och mötet med människorna och att överträffa gästernas förväntningar, varje gång!

Kökschef Philippe Louarn och Restaurangchef Josefine Thelin

Josefin – Vad kommer gästerna mötas av i restaurang Cuckoo’s Nest?

”Förträfflig service, trevlig atmosfär och uppfriskande mat och dryck. Cuckoo’s Nest kommer att vara en plats för skönt häng där både folk från området, hotellgäster och göteborgarna vill vistas och må bra.

Vi väntar med iver på att få servera våra första gäster, vilken känsla det kommer bli!”

 

Boka ditt bord här!

 

Tävla och vinn!

Var med och tävla med din bästa drinkidé och du har chansen att vinna en övernattning för två på nyöppnade Radisson Blu Riverside Hotel och middag för två på Cuckoo’s Nest!

Klicka här för att komma till tävlingen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name