Burger & Lobster har äntligen kommit till Sverige

Minns ni vår uppdatering på Facebook i mars om att Burger & Lobster skulle slå upp portarna i Sverige? Efter en lång väntan är de nu äntligen här och vi var självklart tvungna att testa de tre olika rätterna, lobster roll, en hel hummer och en burgare!

Konceptet är väldigt enkelt – på menyn finns det endast tre rätter och oavsett vad du väljer kostar det 275 kronor per rätt. Men har du svårt att bestämma dig trots det enkla utbudet kan du beställa in en halv hummer och en halv burgare på samma tallrik för samma peng

Hummern är tyvärr inte svensk, utan importeras från Kanada och ett par gånger i veckan kommer det levande humrar till restaurangen och placeras i akvarium vid köket så att man får beskåda dem. Brödet bakas färskt av ett bageri i Stockholm och såserna tas fram på restaurangen, men i övrigt ska Burger & Lobster stämma överens med övriga konceptrestauranger runt om i världen.

Vad tyckte vi om restaurangen då?

Vi tycker konceptet är genialt i sin enkelhet. Menyn innehåller endast hummer, ”lobster roll” och hamburgare. Atmosfären är livlig och informell, tempot är högt och maten otroligt prisvärd. Något liknande har inte funnits i Sverige och det känns toppen att en välkänd krögare som Pontus Frithiof får möjligheten att göra detta till en lika stor succé som i övriga länder.

Burger & Lobster ligger väldigt centralt i Stockholm, ett stenkast från Stureplan för att vara exakt. När du väl kliver innanför dörrarna känns det som att du hamnat i New York, du möts av betong, tegelväggar och moderninredning med häftiga färger. Det här stället kommer vi gå till ofta!

hummer
Burgerlobster
Burgerlob
IMG_9362

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name