Topp 10 Brunch i Stockholm

Med ett brett spann mellan välsmakande matkreationer och tidlösa traditioner, kan du här upptäcka de bästa restaurangerna som erbjuder brunch i Stockholm. Upptäck nya favoriter oavsett om du gillar urbant, modernt, smultronställen, anrika hotell och restauranger med utsikter som du inte kommer glömma i första taget. Missa inte heller hela listan över Sveriges brunchställen!

1. Trattorian Boka Trattorian
Kungsholmen

Trattorian

Gillar du italienskt är det här ett givet alternativ för dig! Här serveras en brunch med charkuterier, ostar, grönsaker och sallader, vedugnsbakade pizzor och nygrillat kött med mängder av tillbehör. Som avrundning finns även ett digert efterrättsbord och Trattorians egna glassvagn.

2. Hotel Diplomat Boka Hotel Diplomat
Östermalm

Hotel Diplomat

Hotel Diplomat

Om vi fortsätter på temat fantastiska utsikter hoppar vi raskt vidare till anrika Hotel Diplomat. Här kan du njuta av en härlig vattenutsikt och förstklassiga lokalproducerade råvaror i en internationell atmosfär med levande musik.

3. Miss Clara Boka Miss Clara
Norrmalm

Miss Clara Bildkälla: jannideler.com

Miss Clara. Bildkälla: jannideler.com

Brunchen hos Miss Clara har hämtat sin inspiration från Londons smultronställen och New Yorks brunchkultur. Menyn är framtagen av köksmästaren Daniel Guest och där hittar du klassiker som Egg Benedict, Bloody Marys, amerikanska pannkakor med färska bär tillsammans med choklad- och Oreo milkshakes, Korean Fried Chicken och hälsosamma spirulinashots.

4. Stallmästaregården Boka Stallmästaregården
Vasastan

Stallmästaregården

Stallmästaregården

Få ställen kan kännas så representativa för svensk idyllisk sommar som Stallmästaregården. Under söndagar dukar Stallmästaregården upp sin härliga brunch, som är en förstärkt version av deras frukostbuffé som även inkluderar dagens soppa.

5. Urban Deli Sveavägen Boka Urban Deli Sveavägen
Norrmalm

Urban Deli Sveavägen

Urban Deli Sveavägen

Hos Urban Deli Sveavägen sitter du i en urban och trendig miljö ett par myrsteg från den centralt belägna tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm. Passa på att njuta av deras brunch, med en meny som bland annat erbjuder friterad Mac & Cheese, halloumiburgare, bananpannkakor och fruktmix.

 

6. Stockholm Waterfront RBG Boka Stockholm Waterfront RBG
Norrmalm

Stockholm Waterfront. Bildkälla: julialyberg.devote.se

Stockholm Waterfront. Bildkälla: julialyberg.devote.se

Dags för en ny söndagstradition? Vid Stockholms central hittar du Stockholm Waterfront där det på söndagar dukas upp en uppskattad brunchbuffé med både kalla och varma rätter. Med varierande småportioner har du möjligheten att variera smakerna så som du själv vill. Och när du ändå är där, missa inte deras mäktiga dessertbord som presenteras av deras konditorer.

 

7. The Winery Hotel Boka The Winery Hotel
Frösunda, Solna

The Winery Hotel

The Winery Hotel

Ute hos The Winery Hotel i Solna hittar du under söndagarna en italiensk brunchbuffé uppdukad på ett stenbord i Winery Kitchen. Tänk pizza, pasta, ostar och andra härliga delikatesser.

 

8. The Strand Boka The Strand
Blasieholmen

The Strand

The Strand

The Strand, som ligger i Radisson Hotels lokaler på Blasieholmen, var enligt egen utsago först i Stockholm med att servera lunch. Här finns såväl brunchklassiker som inlånade favoriter, som till exempel amerikanska pannkakor. Ekologiskt och närodlat är viktigt för restaurangen och en del av ingredienserna hämtas från de egna odlingarna på hotellets tak!

9. Broms Karlaplan Boka Broms Karlaplan
Östermalm

Broms Karlaplan

Broms Karlaplan

Hos populära Broms Karlaplan kan du under helgen inmundiga en härlig brunch, med menyexempel som ostron, omelett med kallrökt lax, kallpressad juice och kaffe.

10. Jim & Jacob Boka Jim & Jacob
Vasastan

Jim & Jacob

Jim & Jacob

Den lilla och intima restaurangen Jim & Jacob i Vasastan i Stockholm låter sig inspirerad av tapas, där man beställer in flera smårätter till hela bordet. Menyn ändras titt som tätt, där maträtterna serveras i den ordning de blir klara i köket.

About Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name