Bästa restaurangöppningarna 2016

Under förra året tändes en hel del stjärnor under Stockholms restauranghimmel. Rykande färska öppningar som blivit enormt populära. Oavsett om det är en berömd kock, rafflande matupplevelser, nytänkande menyer eller fenomenal interiör så finns det restauranger som helt enkelt har det. Om du inte hann testa dessa restauranger under 2016, är det nu hög tid att ta en tugga av Stockholms restaurangscen.

1. Pauls Boka Pauls
City

Pauls

Pauls

År 2016 öppnade Haymarket med en interiör präglad av 1920-talet som påminner om dekadens och svunna tider. Restaurangen Pauls ligger här och har en vacker utsikt över Hötorget. Tänk dig ett amerikanskt brasserie som influerats av europeisk matlagning. Bland alla spännande rätter finns en dessert som lockar lite extra, exempelvis ananasraviolin med rom, kokos och myntasorbet. Ärligt talat, hur gott låter inte det?

2. Restaurang Hantverket Boka Restaurang Hantverket
Östermalm

Restaurang Hantverket

Restaurang Hantverket

Restaurang Hantverket jobbar med smaker som salt, sötsurt, rökt och diverse kryddor. Tänk det hantverksmässiga svenska köket och slå samman det med uttryck från Europa. Restaurang Hantverket jobbar med lokala producenter och interiören är både välkomnande och clean.

3. Pontus in the Air Boka Pontus in the Air
Arlanda

Pontus in the Air

Pontus in the Air

Dags för en flygtur? Oavsett om semestern eller jobbet kallar, finns numera Pontus in the Air på Arlanda. Du hittar restaurangen efter säkerhetskontrollen på terminal 5, och är ett hett alternativ om du vill njuta av förstklassig mat och dryck innan du flyger iväg. Pontus in the Air var dessutom först ut på Arlanda med eget produktionskök där allt tillagas från grunden.

4. Restaurang Art Boka Restaurang Art
Vasastan

Restaurang Art

Restaurang Art

Sugen på att stilla ditt (kultur)sinne och dina smaklökar? Restaurang Art erbjuder båda! Här kan du nämligen beställa in små rätter, 3 till 5 stycken om du är ”lagom” hungrig, vars smaker har inspiration från hela världen. I galleriet finns alltid färgstark konst och grafitti du kan vila din blick på.

5. Kasai Boka Kasai
Östermalm

Kasai

Kasai

Kasai på Linnégatan har som mål att revolutionera Stockholms restaurangscen med en japansk dinner club. Restaurangen ska fungera som en naturlig mötesplats där mat, drinkar, design och underhållning blir presenterade i ett unikt koncept. Beställ in japansk izakaya, kreativa tolkningar på traditionella japanska rätter eller slå dig ner i sushibaren.

6. The Market Boka The Market
City

The Market

The Market

På The Market utgår man från grönsakerna i alla rätter, som oftast är närodlade och ekologiska. Det finns vegetariska alternativ och även rätter med fisk, fågel eller rött kött. Rätterna är vällagade och hälsosamma. Om Stockholm bjuder på vackert väder måste du nästan åka upp till deras takbar och njuta av en drink och Stockholms kanske vackraste utsikt.

7. Budda Khan Teppanyaki Boka Budda Khan Teppanyaki
Solna

Budda Khan Teppanyaki

Budda Khan Teppanyaki

I Mall of Scandinavia ligger Nordens största teppanyaki-restaurang, Budda Khan Teppanyaki. Med 800 kvadratmeter kan du här avnjuta stekta maträtter på häll som serveras under en fantastisk matshow. Dessutom har restaurangen det klassiskt rullande sushibandet för den som vill stilla sushi-cravingen.

8. Weidao Boka Weidao
City

Weidao

Weidao

Om du är ett fan av det kinesiska, japanska, koreanska eller thailändska köket är Weidao ett ställe du behöver besöka. På menyn finns rätter som ankramen, chilibiff, teppanyaki samt diverse curry- och wokrätter. Då restaurangen ligger med ett kort gångavstång från Stockholms Centralstation är detta ett fräscht alternativ innan du åker vidare till nästa destination.

9. Knut bar Boka Knut bar
Norrmalm

Knut bar

Knut bar

Knut Bar är uppkallat efter grundaren Martin Sjölanders morfar. Här kan du uppleva Norrland i Stockholm, genom att hugga in på exempelvis norrländska specialiteter som serveras med en Stockholmsfinish, såsom rostad rotsellerisoppa, korngrynsrisotto och hjortronparfait.

10. Pane Fresco Norrköping Boka Pane Fresco Norrköping
Norrköping

Pane Fresco Norrköping

Pane Fresco Norrköping

Okej, vi vet att Norrköping inte ligger i Stockholm, men i och med att Pane Fresco Norrköping nyligen öppnade kände vi att den också skulle med på denna lista! Precis som succérestaurangen i Åhlens City i Stockholm finns napolitansk pizza, pasta och antipasti att beställa in. Utöver att restaurangen ligger belägen i en vacker lokal, har de en härlig italiensk ölhall, som kallas La birreria

About Julia Lyberg

Glutenfri foodie som ständigt är på jakt efter nya spännande restauranger i Stockholm. Experimenterar ofta hemma i köket och har en förkärlek till ”grön” mat. Hon äter gärna lunch på Miss Clara, middag på Hillenberg och avslutar kvällen med ett glas merlot på Penny & Bill. På helgerna uppskattar Julia att ha middagsbjudningar, spana på inredning, njuta av solen och yoga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name