Barranco – en autentisk peruansk cebicheria

På gatuplan i de trendiga Hornhuset ligger Chebicheria Barranco, där maten influeras av de peruanska köket. När vi kliver in genom dörren spelas härlig musik och vi blir glatt bemötta av personalen. Med varsitt glas cava börjar vi kika igenom den färgglada menyn. ”Åtminstone en chebiche är ett måste” säger vår servitör, vilket vi självklart lyssnar på. Vi beställer en chebiche nikkei med tonfisk, avocado, leche de tigre, soyo, ponzu och mirin samt en chebiche med dagens fångst, calamares, leche de tigre, aji rocoto och jumobomajs.

I väntan på förrätten får vi en syrlig och kryddstark soppa som värmer perfekt såhär i januarikylan. Det är en levande men avslappnad miljö inne på Barranco, inte konstigt att många drar sig hit för de perfekta after work hänget.

CEBICHE NIKKEI

När förrätterna kommer till bordet är det väldigt fint presenterade på tallrikar som är specialbeställde och handtillverkade i Lima. Kökschefen Edgardo berättar stolt om sitt fokus på en fin presentation av rätterna. Han berättar även om chebichen, som är snabbmat i Peru, ”där finns de inga flottiga hamburgare och kebab utan där står bra och fräscha råvaror i centrum, även på snabbmaten”. Tonfisk chebichen är en perfekt förrätt, fisken är riktigt fin och bra balanserad med syra och krisp. Den andra chebichen är lite matigare med massor av god havsfångst och en krämig sås.

rökt anka

rökt anka

Till varmrätt beställer jag in rökt anka med koriander som serveras med risotto smaksatt med pumpa och den återkommande ingrediensen leche de tigre, som är en fräsch buljong som är både lite syrlig och stark. Ankan väldigt fint tillagad och risotton i princip smälter i munnen. Mitt sällskap beställde lammlägg ,brässerad i chica de jora, oxsvanssky samt pepianpuré. Lammet är så mört att de faller isär på tallriken, otroligt gott!

lammlägg

lammlägg

Det är många komponenter på tallriken, men inget känns överflödigt, de både ser bra ut och smakar otroligt gott.

Sorbet

Sorbet

En sorbet med färska bär får avrunda middagen, även om vi egentligen redan är väldigt mätta, sött och gott! Mätta och belåtna lämnar vi Barranco, med en säker känsla på ett återbesök snart, då kommer jag även hugga in på deras spännande cocktailmeny.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name