Aloë, Älvsjös nya matpärla

robert
På drygt ett år har Aloë och Älvsjö blivit en självklar gastronomisk destination. Vi tog ett snack om bokningar med Robert-Jan Rijns, restuarangchef på Aloë.

Har ni använt er av bokningssystem från start?
– Ja, det har vi. Vi bytte nyligen till Bookatable från en annan plattform av ett par olika anledningar. Dels för att Bookatable är internationellt riktat, det vi hade innan som var mer lokalt och svenskt förankrat. Och även fast vi inte direkt jagar stjärnor ser vi det som positivt att Michelin köpt Bookatable och att vi syns i det sammanhanget. Bookatable hjälper också till med spridningen av bokningar genom att erbjuda alternativa datum och tider när gäster bokar. Systemet tar också in betalkortsinformation vilket minskar avbokningar, gästerna blir mer bestämda när de bokar bord på Aloë. Sammanfattningsvis använder vi Bookatable för att det är bra marknadsföringsmässigt och för att det garanterar att gästerna kommer.

Hur hanterar ni no shows?
– Vi debiterar ett belopp som inte är fullständigt men balanserar vår ekonomi. Bokar man av innan försöker vi lösa det genom att fylla upp platsen eftersom vi alltid vill ge en positiv upplevelse av oss. Får vi ändå inte till det måste vi ta betalt för en del av summan.

 När är det som mest tryck i bokningarna?
– Fredagar och lördagar är det i regel är fullt i restaurangen, i veckorna är de lättare att placera gäster. Och liksom alla krogar har vi mer bokningar på hösten och tidigare våren än på sommaren.

aloe1

 Var stöter ni på mest problem när det kommer till bokningar?
– Den informativa delen är svårast, inte minst att ge rätt information. Aloë passar inte in de konventionella ramarna för restauranger. Vi är en modern restaurang med mat inspirerad från hela världen. Fine dining men ändå avslappnat. Vi serverar en fast meny med över 15 individuella serveringar vilket då och då resulterar i att vi inte kan ackomondera alla matallergier, preferenser och önskemål.

Är era gäster lite extra matintresserade eftersom ni ligger utanför city?
– Att vi ligger en liten bit ifrån centrum resulterar definitivt i besök av mer matintresserade gäster. Det krävs lite mer commitment att besöka oss. Men vi har även våra väldigt trogna lokala gäster som stolt representerar den södra stadsdelen.

Ni får mycket positiva kommentarer av gäster i olika forum på nätet.
– Det stämmer, det är vi glada över naturligtvis. Vi vill att det ska vara trevligt, omhändertagande och att du får klassisk men inte stel service när du kommer hit.

aloe2

Om Robert-Jan Rijns
Har länge jobbat på den internationella krogscenen men känner du igen honom från Stockholms restaurangliv talar mycket för att det kan vara från The Flying Elk, där han jobbade innan han blev restaurangchef för Aloë.

Om Aloë
Krögare: Daniel Höglander och Niclas Jönsson
Öppet: Onsdag-lördag, klockan 17.00 – 00.00
Platser: Cirka 35
Adress: Svartlösavägen 52, Älvsjö, Stockholm
Kuriosa: Aloë betyder okänt ursprung

Text: Restaurangvärlden

2 Comments

Bob Marshall

We had a fantastic meal at Aloe last week, we had two people with shellfish allergy but there was no problem, very professional staff. Interesting tastes some unusual but good quality products. This was my second visit to Aloe, I was there in May but this meal was even better, very well composed together with the wines. I am already looking forward to my next visit.

Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name