8 Mors dag-tips

Söndag 26 maj firar vi mamma igen! Blombud, vegetarisk kokbok och chokladaskar i all ära, men har vi turen att bo nära mamma vill vi helst umgås med henne. Inte helt oväntat så gör vi det gärna över en matbit! Här har du 8 (goda) mors dag-tips som mamma garanterat kommer att uppskatta.

1. Restaurangbesök i Michelin-klass
En god matbit, god stämning och att slippa disken, mer komplicerat än så behöver det inte vara! För den som vill satsa på en exklusivare upplevelse finns det flera restauranger att boka för Mors dag. Spana exempelvis in restaurangerna som finns listade i årets Guide Michelin, här kan du boka flera restauranger med Michelin-stjärnor, eller som blivit belönade med en Bib Gourmand eller Michelin-plate.

Restaurang Lux Dag för Dag

2. Promenad i Hagaparken
Är mamma den sportiga typen? Ta med henne på en promenad runt Hagaparken som är som allra finast i början av sommaren. Eller varför inte inleda med en brunch på restaurang Stallmästaregården i Hagaparken? Smält sedan maten med en stilla promenad i en av Stockholms vackraste parker. En njutning för både öga och gom.

Restaurang Stallmästaregården, alldeles intill Hagaparken

3. Lunch på Strandvägen
Visar solen upp sig till Mors dag, är Strandvägen i Stockholm en given plats att fira mamma på. Slå er ner på en uteservering på Stockholms kanske vackraste gata och njut av en cocktail eller två, god mat och spana in söndagsflanörerna på väg till och från Djurgården. Spana in restauranger nära Strandvägen här. 

Hotel Diplomat på Strandvägen

4. Museibesök
Varför inte kombinera umgänge med en kulturell upplevelse? Ett besök på museer som Fotografiska, Moderna Museet eller Nordiska Museet berikar dagen med nya intryck. Är du och mamma sugna på en matbit efteråt, hitta restauranger nära museer och andra sevärdheter här.

Nordiska museet på Djurgården

5. Njut av Djurgården
Den gröna oasen Djurgården, ett stenkast från Stockholms stadsliv, är ett populärt tillhåll för flanörer, sportiga typer och söndagströtta stockholmare. Vandra runt, njut av naturen och stanna till på något av de mysiga caféerna eller restaurangerna för en välförtjänt fika eller glas vin.

Djurgården

6. Stockholm Burger Fest
Är du och mamma svaga för en god, saftig burgare rekommenderas ett besök till Stockholm Burger Fest starkt! Hamburgereventet arrangeras på Smålandstorget 24-26 maj av Burgerdudes och Barrels Burgers & Beer. Medverkar gör bland annat internationella gäster som Londonfavoriten Bleecker med sina prisbelönta burgare. Ta med mamma och avnjut en gourmetburgare.

7. Brunch
Vad är mysigare än att umgås över en söndagsbrunch i flera timmar? På Mors dag känns det extra passande att unna sig en brunch. Spana in våra bästa bruncher i Stockholm här.

8. Hornstulls marknad
Är du ute att göra ett fynd till mamma, varför inte låta henne välja själv på Hornstulls marknad på Södermalm? Varje lördag och söndag från 6 april till sista helgen i september pågår Hornstulls marknad på Hornstulls strand. Här kan du fynda bland design, hantverk, litteratur och delikatesser. Missa inte heller Hornstulls populära foodtrucks och pop-up serveringar som bjuder på smaker från hela världen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please enter your comment

* Please enter your name